‘Gemeenten bieden gehandicapte te weinig hulp'

<p><span>Apotheek Wateringse Veld in Den Haag is het eerste gebouw met het Nederlands keurmerk voor Toegankelijkheid (NLTK). Het keurmerk fungeert als waarmerk voor bestaande gebouwen met een publieke functie die in grote mate toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.</span></p> Nederland

Apotheek Wateringse Veld in Den Haag is het eerste gebouw met het Nederlands keurmerk voor Toegankelijkheid (NLTK). Het keurmerk fungeert als waarmerk voor bestaande gebouwen met een publieke functie die in grote mate toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

| beeld ANP / Evert-Jan Daniels
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Twintig van de 47 ondervraagde gemeenten houden zich niet aan de afspraken voor gehandicapten. ‘Er is veel onwetendheid’, zegt Fini de Paauw die een dwarslaesie heeft en in een rolstoel zit.

Utrecht

De meeste Nederlandse gemeenten doen te weinig om gehandicapten te helpen in hun dagelijks leven. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Rekenkamers en Rekenkamercommissies (NVVR). Naar aanleiding van het VN-verdrag handicap (zie kader) wordt van gemeenten verwacht dat zij een beleidsplan hebben om de positie van gehandicapten te versterken.

Slechts vier van de 47 onderzochte gemeenten hebben hier een plan voor, acht gemeenten zijn ermee begonnen en vijftien gemeenten geven expliciete aandacht zonder plan. Twintig gemeenten uit het onderzoek houden zich niet aan het v …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?