Geef de puber een baantje op school en wees positief

<p>Ankie Remijn: ‘Ouders kunnen hun pubers vooral terzijde staan in het maken van huiswerkplanningen.’</p> Nederland

Ankie Remijn: ‘Ouders kunnen hun pubers vooral terzijde staan in het maken van huiswerkplanningen.’

| beeld Jacqueline Louter
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Pubers vormen de doelgroep van middelbare scholen. Maar hoe weet de school bij hen de juiste snaar te raken? Stimuleer positief gedrag, zegt Pim Kalkman van het Corderius Lyceum in Amersfoort. Als dat maar geen maniertje is, betoogt Martin Jan de Jong van het Greijdanus College in Zwolle. En pubers hebben huiswerk nodig, meent Ankie Remijn van Investeren in Leren. Het Nederlands Dagblad zet in een serie artikelen het leven van pubers in de schijnwerpers. Vandaag: pubers op school.

School is meer dan een plek waar je leert rekenen en schrijven. De Onderwijsraad onderstreepte dat pas nog in een advies aan de Eerste Kamer. Werken aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren en hun leren hoe ze hun plek in de maatschappij innemen, is minstens zo belangrijk. Niet dat dit niet gebeurt, maar het is nog veel te weinig zichtbaar, stelt de raad vast.

Hoe geven scholen die ontwikkeling van jongeren in de praktijk een gezicht? ‘Elke school heeft wel een missie en visie, maar in de praktijk blijken het vaak papieren tijgers’, erkent conrector scholing en ontwikkeling Pi …
Dit is 4% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?