Fonds voor arts die is beschuldigd van moord

<p><span>Oudergeneeskundige Catharina A. in de rechtbank van Den Haag waar zij zich in augustus moest verantwoorden voor de euthanasie op een diep demente patiënte.</span></p> Nederland

Oudergeneeskundige Catharina A. in de rechtbank van Den Haag waar zij zich in augustus moest verantwoorden voor de euthanasie op een diep demente patiënte.

| beeld anp / Aloys Oosterwijk
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) heeft een rekening geopend voor steun aan de ouderenarts die door justitie is beschuldigd van moord.

Den Haag

Tijdens de zitting in de Rechtbank Den Haag stelde het Openbaar Ministerie (OM) maandag dat arts Catharina A. de fout in ging toen ze euthanasie uitvoerde bij een 74-jarige demente patiënt. Ze had meer rekening moeten houden met de wisselende signalen van de patiënt en nog in gesprek moeten gaan over haar doodswens, vindt het OM.

De NVVE steunt de inmiddels gepensioneerde verpleeghuisarts en lanceerde dinsdag de actie ‘euthanasie is geen moord’. De organisatie opende een rekeningnummer om de arts financieel te steunen in haar juridische strijd. Volgens de NVVE hebben veel mensen zi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?