Fijne fietsroute, maar levensgevaarlijk

V.l.n.r. Anna Kruithof, Truus van Zadel en Berhard Schouten staan bij de onbewaakte spoorwegovergang bij het laantje van Alverna. Nederland
V.l.n.r. Anna Kruithof, Truus van Zadel en Berhard Schouten staan bij de onbewaakte spoorwegovergang bij het laantje van Alverna. | beeld vk / raymond rutting
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hoeveel doden zijn ‘acceptabel’ om een onbewaakte overgang open te houden? ProRail wil ze liefst allemaal opheffen en schiet daar aardig mee op. Maar in Heemstede hebben fietsers en wandelaars ‘hun’ overgang terugveroverd.

Heemstede

De door spoorbeheerder ProRail ingehuurde beveiliger staat vrijdag nog alleen bij de onbewaakte spoorovergang aan het Laantje van Alverna in Heemstede. Wel heeft hij een indrukwekkende hond als gezelschap. In een kooi in zijn busje.

Vandaag krijgen de twee gezelschap van een boa. Niet dat andere vervaarlijke dier, maar een buitengewoon opsporingsambtenaar. Iemand met politiebevoegdheden. De onbewaakte spoorovergang bij het Laantje – tussen het station (500 meter verderop) en de eveneens onbewaakte overgang Leyduin (kilometer verderop) – is kortom goed bewaakt. Dit weekeinde.

Dat i …
Dit is 8% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?