Eigenaar wil van synagoge Deventer foodhal maken

Het gebouw in Deventer waar de joodse gemeenschap vieringen houdt. ‘Voor ons is het heel bijzonder dat we dat nu doen in een synagoge die destijds als zodanig is gebouwd’, zegt Tom Fürstenberg. Nederland
Het gebouw in Deventer waar de joodse gemeenschap vieringen houdt. ‘Voor ons is het heel bijzonder dat we dat nu doen in een synagoge die destijds als zodanig is gebouwd’, zegt Tom Fürstenberg. | beeld wikimedia
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In de synagoge in Deventer komt als het aan de eigenaar van het gebouw ligt mogelijk een foodhal. De joodse gemeenschap die in het gebouw vieringen houdt, hoopt dat de gemeente tussenbeide komt en het plan verbiedt.

Deventer

‘Als het blijkt te kunnen, zetten we door’, verklaart Ayhin Sahin namens de eigenaar in De Stentor. Vrijdag kwam het plan naar buiten. Een foodhal is een horecagelegenheid waar, in een grote ruimte, diverse kramen staan waar allerlei soorten voedsel te koop zijn. Deventer heeft met Fooddock al een dergelijke gelegenheid.

Voorzitter Tom Fürstenberg, van de joodse gemeente Beth Shoshanna, vernam het nieuws vrijdag uit de krant. ‘Als dit gebeurt, betekent dit het einde van de joodse gemeenschap in Deventer’, waarschuwt hij.

Beth Shoshanna telt dertig tot vijfendertig leden en gebruikt …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?