Een sprinkhaan in je chilisaus

De sprinkhaan is een eiwitleverancier. Nederland
De sprinkhaan is een eiwitleverancier. | beeld delibugs
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Insecten zouden de oplossing kunnen zijn voor het komende tekort aan eiwitten voor het voeden van de wereldbevolking. In Venlo werd donderdag kennis uitgewisseld over hoe de ‘insectenbusiness’ dat mogelijk kan gaan maken.

Venlo

De eerste keer dat Ger van de Wal insecten at, had hij daar eerst een paar biertjes voor nodig. Sprinkhaan met chilisaus, sindsdien is er een knop omgegaan. ‘Het moeilijkste aan insecten eten is de eerste keer’, zegt de eigenaar van Delibugs, dat insecten produceert voor menselijke en dierlijke consumptie, tegen zijn publiek. ‘Maar ik waarschuw jullie: als je eenmaal om bent kan dat leiden tot iets moois.’

Daar hoeft hij de bezoekers van het congres ‘Insecten, het voedsel van de toekomst’ lang niet allemaal meer van te overtuigen. Want allemaal hebben ze op de een of andere manier iets …
Dit is 11% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door