Een jaar vakantie in één dag voor ‘vergeten kind’

<p>Honderd jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar vierden donderdag de eerste dag van hun ‘hele jaar vakantie in twee dagen’. Dag één: wintersport.</p> Nederland

Honderd jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar vierden donderdag de eerste dag van hun ‘hele jaar vakantie in twee dagen’. Dag één: wintersport.

| beeld het vergeten kind / Bastiaan van Musscher
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Donderdag vierden honderd ‘vergeten kinderen’ het begin van een minivakantie met een dagje wintersporten. Stichting Het Vergeten Kind organiseert het uitje om kinderen die in opvanglocaties wonen zich even normaal te laten voelen.

Landgraaf

Over de overdekte skipiste van Snowworld in Landgraaf, klinkt een harde gil. Een meisje op een snowboard glijdt over de grijzige poedersneeuw naar beneden. Iets te hard. ‘Aaaah!’ gilt ze nogmaals, als ze ziet dat ze een botsing niet meer kan voorkomen. Haar board schuift over dat van een jongen die onder aan de piste staat. Hij kan nog maar net blijven staan, het meisje ploft voorover in de sneeuw. ‘Sorry’, giechelt ze.

Honderd jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar vierden donderdag de eerste dag van hun ‘hele jaar vakantie in twee dagen’. Dag één: wintersport. Vrijdag staat e …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?