Deltaplan Mobiliteit: Knooppunten nodig voor ov en deelvervoer

<p>Een deelauto van Greenwheels staat geparkeerd in een woonwijk. De Mobiliteitsalliantie wil dat veel vormen van mobiliteit in de toekomst worden samengebracht op strategische knooppunten.</p> Nederland

Een deelauto van Greenwheels staat geparkeerd in een woonwijk. De Mobiliteitsalliantie wil dat veel vormen van mobiliteit in de toekomst worden samengebracht op strategische knooppunten.

| beeld anp / Lex van Lieshout
In de toekomst moeten veel vormen van mobiliteit, zoals openbaar vervoer, deelauto’s, deelfietsen en parkeerplaatsen, samengebracht worden in zogeheten hubs. Die knooppunten moeten zowel aan de rand van de stad als in de stad komen, maar ook op andere strategische plaatsen zoals langs snelwegen.

Den Haag

Dat is een van de onderdelen in het Deltaplan Mobiliteit 2030 dat de Mobiliteitsalliantie woensdag aan het kabinet overhandigt.

De 24 leden van die alliantie, waaronder NS, ANWB, de Fietsersbond, Transport en Logistiek Nederland, denken dat de manier waarop we ons verplaatsen wezenlijk moet gaan veranderen om het toegankelijk en betaalbaar te houden en tegelijkertijd te zorgen voor een lagere CO2-uitstoot. Daarbij zijn deeloplossingen als deelauto’s en deelfietsen belangrijk.

Ook is er een belangrijke rol voor het openbaar vervoer, dat vaker moet gaan rijden en deels moet worden ge …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?