De Surinaamse roti overbrugt cultuurverschillen

Mensen uit verschillende culturen kwamen donderdagavond bijeen om te praten en elkaars gerechten te proeven. Nederland
Mensen uit verschillende culturen kwamen donderdagavond bijeen om te praten en elkaars gerechten te proeven. | beeld Jaco Klamer
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ruim 20.000 mensen uit verschillende culturen hebben donderdag in het hele land samen gegeten tijdens het Nationaal Integratiediner. In Amersfoort werden vooral Marokkaanse koekjes en de Turkse ­bulgursalade Kisir erg gewaardeerd.

Amersfoort

Rond zeven uur is het een stuk drukker dan normaal in de personeelsruimte van de Dirk van den Broek in Amersfoort. Beneden staan twee caissières zich om te kleden, boven vindt een heus feestmaal plaats. Ongeveer veertig mensen, medewerkers en klanten van de supermarkt, doen zich tegoed aan Marokkaanse loempia’s, Surinaamse roti, Hollandse aardappelsalade en nog een keur aan andere gerechten. Veel oudere Nederlandse stellen zijn aanwezig, van de overige culturen eten vooral jongeren mee. ‘Mogen wij hier komen zitten?’, vragen twee dames aan drie Marokkaanse meisjes. ‘Anders krijg je …
Dit is 12% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?