Burgers uit reageerbuis, dat klinkt zo smerig

|beeldbewerking Nederlands Dagblad / Bert Hagenaars Nederland
|beeldbewerking Nederlands Dagblad / Bert Hagenaars

MAASTRICHT - De eerste hamburgers gemaakt van kweekvlees komen eraan, maar willen we ze wel? Vleeseters vinden het walgelijk klinken, en voor vegetariërs is en blijft het vlees.

Synthetische hamburgers, reageerbuisburger, in vitro-vlees, stamcellenhamburger, kweek- of fakevlees. Het zijn verschillende namen voor hetzelfde: slachtafval van runderen waaruit stamcellen gehaald worden, die uitgroeien tot kleine stukjes spierweefsel. Een paar duizend van die stukjes, gecombineerd met bloed- en vetcellen, leveren de alternatieve hamburger op. Het kan de oplossing zijn voor de enorme toename van vraag naar vlees en voor de dierenwelzijnproblematiek. Maar kweekvlees heeft een groot nadeel: het klinkt zo smerig. Het kweken van vlees in het laboratorium staat nog in de k …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?