Boze burgers zijn bezorgde burgers

Nederland
beeld anp / Jerry Lampen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Politieke onvrede, gescheiden werelden, de kloof, diplomademocratie, het zijn trefwoorden die brede bekendheid hebben. Er is in korte tijd een boekenplank over volgeschreven. Al die rapporten hebben gemeen dat de toon alarmerend is. Ze geven onbehagen stem en laten zich zien als ze zich onveilig voelen: bezorgde burgers. Het Nederlands Dagblad zoekt uit waar die gevoelens uit voort­komen. En wat helpt om te ontzorgen? Vandaag: de aftrap.

De boze burger verheft zijn stem tegen de elite die niet luistert. De maatschappelijke en politieke onvrede is als een veenbrand die zo maar weer tot hoog vuur kan oplaaien. In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer, 15 maart 2017, wil het Nederlands Dagblad in een serie artikelen inzoomen op de zorgen van burgers.

Want één ding staat vast, die boosheid van veel burgers komt niet uit de lucht vallen. Boosheid is een uiting van bezorgdheid. En dat is een niet te missen signaal voor de elite, of die nu huist in de Tweede Kamer, in directiekamers van bedrijven of op de re …
Dit is 9% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?