Boze boeren eisen dat er een einde komt aan de 'Haagse fratsen'

De zware landbouwvoertuigen hadden geen moeite met het drassige terrein. Nederland
De zware landbouwvoertuigen hadden geen moeite met het drassige terrein. | beeld Hans-Lukas Zuurman en anp / Sem van der Wal
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ruim tienduizend boze boeren verzamelden zich dinsdag op het Malieveld in Den Haag. Het laatste, grootste boerenprotest dateert van ruim dertig jaar geleden. Een halvering van de veestapel komt er niet, als het aan landbouwminister Carola Schouten ligt. De boeren zijn er echter niet gerust op.

Den Haag

Met ronkende motoren en oranje zwaailichten rijden de tractoren dinsdagmorgen in colonne het wat drassige Malieveld in Den Haag op. Peanuts natuurlijk voor de manshoge wielen.

De landbouwvoertuigen vormen al gauw een aantal rijen in een halve cirkel. Ze zijn van bekende merken als John Deere, New Holland en International en vormen een imposant statement. En dat is precies het signaal dat de agrarische sector dinsdag wil afgeven aan de politici in Den Haag.

Maandagavond waren vanaf Texel de eerste tractoren al op de veerboot gegaan. Op naar de hofstad. En met hen nog veel meer voer …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?