Bosatlas van de Wadden: van slijkgarnaal tot toerist

<p>Een fictief Waddenlandschap laat de belangrijkste landschapselementen van het gebied zien, zoals de buitendelta en de vooroever.</p> Nederland

Een fictief Waddenlandschap laat de belangrijkste landschapselementen van het gebied zien, zoals de buitendelta en de vooroever.

| beeld uit de bosatlas van de wadden
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Slijkgarnalen, toeristen, schapenhouders, kweldergras en zeeaster, Nederlandse, Duitse en Deense militairen en natuurlijk zeehonden – ze hebben allemaal een plekje op de Wadden. En dus ook in De Bosatlas van de Wadden, die donderdag verscheen.

Kornwerderzand

Peter Vroege, samensteller van De Bosatlas van de Wadden, was verbijsterd toen hij dertig jaar geleden in Groningen kwam wonen. ‘Al mijn collega’s daar vertelden dat ze op vakantie gingen naar Thailand, met de hele familie.’ De verbazing zakte toen duidelijk werd dat het in feite ging over ‘’t ailand’: Schiermonnikoog.

Vroege is er zelf ook regelmatig te vinden. Hij en zijn collega’s zijn niet de enige liefhebbers: jaarlijks bezoeken zo’n anderhalf miljoen toeristen de eilanden. Ook jonge palingen en trekvogels komen er graag even …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?