Bier op basis van groene thee

HAARLEM - Groene thee is gezond, vooral door de anti-oxydanten. Het Westen is er de laatste jaren pas achter gekomen, de Japanners wisten het al eeuwen. Groene thee is bij ons inmiddels niet alleen een in populariteit stijgende drank, maar ook een ingrediënt van tal van producten. Sinds kort is er zelfs - en voor zover bekend is dat een heuse Nederlandse uitvinding - bier op basis van groene thee.
De Haarlemmer Arjen Hemelaar (40) heeft het bedacht: iKi-bier. iKi betekent leven. Hij gebruikt gewoon groene thee waar een andere brouwer water neemt. Verder bevat het in een speciaalbrouwerij vervaardigde bier onder meer een extract van de Japanse yuzu-vrucht, die Hemelaar net als de groene thee (sencha) zelf uit Japan importeert. Hemelaar kent Japan goed. Hij woonde er tweeënhalf jaar en zat er zelfs drie maanden in een soort klooster. ,,Na mijn studie economie heb ik toegegeven aan mijn fascinatie met het Verre Oosten. Ik kreeg de kans Japans te leren in een tenrikyo-gemeenschap. Tenrikyo …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?