Behandel kip tegen salmonella

DEN HAAG - De consument moet voor eens en voor altijd kunnen rekenen op kippenvlees zonder salmonella. Om de gevaarlijke bacterie uit te schakelen moet besmet vlees daarom worden behandeld, vindt het Productschap Pluimvee en Eieren. Dat kan met melkzuurbaden, stomen of een zogeheten doorstraling.
De Consumentenbond is niet tegen, maar vindt dat het alleen in incidentele gevallen mag gebeuren. ,,De verantwoordelijkheid ligt bij de boeren en de slachterijen. Zij moeten voorkomen dat besmette kip in de winkel komt'', zo staat in een gisteren verzonden brief aan de ministeries van volksgezondheid en landbouw. Volgens steekproeven van de Consumentenbond en de Voedsel- en Warenautoriteit (VWa) is nog altijd ongeveer de helft van de kip in de winkel of supermarkt besmet met salmonella of met een andere ziekmakende bacterie, de campylobacter. Jaarlijks zouden volgens de Consumentenbond 150 …
Dit is 15% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door