Asielkinderen doken vaker onder in 2018

<p><span>Een interview met Lili en Howick te zien op het NOS Journaal. De kinderen De twee kinderen zouden op het vliegtuig worden gezet naar Armenië, maar mogen toch in Nederland blijven.</span></p> Nederland

Een interview met Lili en Howick te zien op het NOS Journaal. De kinderen De twee kinderen zouden op het vliegtuig worden gezet naar Armenië, maar mogen toch in Nederland blijven.

| beeld anp / Rob Engelaar
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In een poging uitzetting naar het land van herkomst te voorkomen zijn vorig jaar 360 asielzoekers, onder wie 210 minderjarigen, uit de opvanglocaties voor gezinnen verdwenen. Dat is een toename van 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Amsterdam

Dit heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aan de Volkskrant laten weten. In 2017 ‘verdwenen’ nog 330 asielzoekers, onder wie 170 minderjarigen. De stijging springt extra in het oog omdat de bezetting in de zes Nederlandse gezinslocaties, die sober onderdak bieden aan uitgeprocedeerde gezinnen, afnam van 1770 naar 1300 bewoners.

Overigens is het aantal weggelopen minderjarigen wel afgenomen ten opzichte van 2015 en 2016. Op het hoogtepunt van de vluchtelingen­crisis doken respectievelijk 190 en 230 kinderen onder. Om privacyredenen heeft het COA de cijfers op tientall …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?