‘Amstelveen maakte fouten bij kerkbrand’

<p>Een uitslaande brand beschadigde de monumentale Bovenkerkse St. Urbanuskerk in september vorig jaar. Een groot deel van de kerk en het dak zijn vernield. De toren is niet getroffen door de brand.</p> Nederland

Een uitslaande brand beschadigde de monumentale Bovenkerkse St. Urbanuskerk in september vorig jaar. Een groot deel van de kerk en het dak zijn vernield. De toren is niet getroffen door de brand.

| beeld anp / Bas Czerwinski
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De gemeente Amstelveen heeft steken laten vallen bij de aanpak van de brand in de Sint Urbanuskerk op 15 september vorig jaar. Daardoor kwam de brandbestrijding traag op gang.

Amstelveen

Dit concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid in een onderzoek naar de bestrijding van de kerkbrand die de net gerestaureerde Sint Urbanuskerk voor een groot deel verwoestte. Het onderzoek was aangevraagd door de burgemeester van Amstelveen en de commandant van de Brandweer Amsterdam-Amstelland.

De gemeente maakte meerdere fouten, waardoor de brandweer Amsterdam-Amstelland moeite had de brand in de Sint Urbanuskerk te bestrijden. De brandweer kon door een gebrek aan informatie van de gemeente de brandkranen niet vinden. Ook waren sommige kranen onbereikbaar of defect. Bovend …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?