Als de buurvrouw zwaar dement is

Sonja van Kesteren met haar ouders, mantelzorgers Hans en Agathe de Geus, die jaren de buurvrouw bijstonden. ‘Ik zie mijn ouders eraan onderdoor gaan.’ Nederland
Sonja van Kesteren met haar ouders, mantelzorgers Hans en Agathe de Geus, die jaren de buurvrouw bijstonden. ‘Ik zie mijn ouders eraan onderdoor gaan.’ | beeld Guus Dubbelman
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hulpbehoevende ouderen blijven steeds langer thuiswonen en hebben meer hulp van hun omgeving nodig. De mantelzorg voor hun demente 81-jarige buurvrouw groeit Hans en Agathe de Geus – zelf zeventigers – boven het hoofd. Maar wie moet ingrijpen?

Waddinxveen

Het is iets na 01:30 uur in de nieuwjaarsnacht als Agathe en Hans de Geus, na een toost bij dochter Sonja, hun straat in Waddinxveen indraaien. Ze zien zwaailichten en veel politie. Hun buurvrouw heeft in paniek haar achterraam ingeslagen. De buurman had glasgerinkel gehoord en de politie gebeld.

Het echtpaar gaat naar binnen en ziet de buurvrouw als een dood vogeltje in de huiskamer zitten. Hans haalt met een pincet de glasscherven uit haar voeten. Om half vijf kunnen Agathe (77) en Hans (70) de Geus eindelijk gaan slapen.

47 jaar wonen ze naast hun inmiddels 81-jarige buurvrou …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?