Al-Nusrabaas opgepakt in Zeeuws dorp

<p>Gevechten tussen het Syrisch-Arabische Leger en de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra nabij de Syrische stad Damascus.</p> Nederland

Gevechten tussen het Syrisch-Arabische Leger en de terroristische organisatie Jabhat al-Nusra nabij de Syrische stad Damascus.

| beeld epa
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In het Zeeuwse dorp Kapelle heeft de politie dinsdag een Syriër opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme en oorlogsmisdrijven. Hij zou commandant zijn geweest van een bataljon van ­Jabhat al-Nusra.

Kapelle

De 47-jarige Syriër woont sinds 2014 in Nederland en heeft een tijdelijke verblijfsvergunning. Zijn aanhouding volgt op een langdurig politieonderzoek, in gang gezet door een tip van de Duitse politie. Onder de strijdersnaam Abu Khuder zou de man leiding hebben gegeven aan het bataljon Ghuraba’a Mohassan, onderdeel van de terroristische groepering Jabhat al-Nusra, die in Syrië verantwoordelijk is voor vele oorlogsmisdaden.

The Guardian sprak Abu Khuder in de zomer van 2012 in de Oost-Syrische stad Mohassan, ruim een jaar na het uitbreken van de burgeroorlog. Volgens de Engelse krant …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?