Al 4700 aanvragen voor WOII-vergoeding NS

<p><span> Holocaust-slachtoffer Salo Muller, voorzitter Job Cohen en president-directeur NS Roger van Boxtel tijdens de presentatie van het advies van de Commissie Individuele Tegemoetkoming Slachtoffers WOII </span>in juni.</p> Nederland

Holocaust-slachtoffer Salo Muller, voorzitter Job Cohen en president-directeur NS Roger van Boxtel tijdens de presentatie van het advies van de Commissie Individuele Tegemoetkoming Slachtoffers WOII in juni.

| beeld anp / Koen van Weel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ruim 4700 slachtoffers en nabestaanden hebben inmiddels een aanvraag ingediend voor een financiële vergoeding wegens de NS-transporten tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Utrecht

Dat maakte de commissie die de aanvragen beoordeelt zaterdag bekend aan het ANP, ruim twee maanden nadat het loket was geopend.

Ongeveer 500 aanvragen zijn van slachtoffers, ruim 3800 van kinderen van slachtoffers en circa 400 van weduwen, weduwnaars en erfgenamen. Ongeveer de helft van de aanvragen is afkomstig van mensen ouder dan 80 jaar. Ruim 3000 aanvragers wonen in Nederland en de overige aanvragen komen uit met name Israël, de Verenigde Staten en Europese landen als Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

concentratiekampen

De Nederlandse Spoorwegen vervoerden destijds in opdrach …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?