Abortuskliniek Utrecht krijgt geen bufferzone

<p><span>Voor de deur van abortuskliniek Het Vrelinghuis, gevestigd in het gebouw van de Stadskliniek Utrecht aan de Biltstraat, hangt een bord waarmee wordt gewaarschuwd voor agressieve anti-abortusdemonstranten.</span></p> Nederland

Voor de deur van abortuskliniek Het Vrelinghuis, gevestigd in het gebouw van de Stadskliniek Utrecht aan de Biltstraat, hangt een bord waarmee wordt gewaarschuwd voor agressieve anti-abortusdemonstranten.

| beeld anp / Robin Utrecht
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Anti-abortusdemonstranten hoeven niet achter een bufferzone geplaatst te worden bij abortuskliniek Vrelinghuis in Utrecht.

Utrecht

Dat concludeert de burgemeester van de stad, Jan van Zanen, in een brief aan de gemeenteraad.

Het grondrecht om te demonstreren gaat ver, legt Van Zanen uit. De kliniek vindt dat de demonstranten te vaak demonstreren en vroeg de gemeente om een bufferzone in te stellen. Daarbij kwam een petitie van buurtbewoners rond de kliniek, met het verzoek om de demonstraties bij het Vrelinghuis te verbieden.

Door de Wet openbare manifestaties (Wom) kunnen de demonstraties niet verboden worden en is een bufferzone ook niet aan de orde, laat Van Zanen nu weten.

Want de organisatie Schreeuw o …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?