Aan gezond eten hangt hoger prijskaartje

Nederland
beeld istock
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De prijs van gezonde voedingsmiddelen is de afgelopen jaren harder gestegen dan die van ongezonde. Suiker, snoep en ijs zijn nu zelfs goedkoper dan tien jaar geleden. Het wordt er voor de consument niet gemakkelijker op om ongezond eten te weerstaan.

Den Haag

Gezond eten wordt steeds duurder. Voor producten als melk, eieren en fruit is de consument de afgelopen tien jaar 22 procent meer gaan betalen – een veel hogere prijsstijging dan bij ongezonde voedingsmiddelen, waarvoor de consument 13 procent meer moest neertellen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Voedingscentrum, die de voedselprijzen van 2007 tot 2017 met elkaar vergeleken.

In tien jaar tijd werden eieren 37 procent duurder en moest voor vers fruit 28 procent meer worden betaald. Ook bronwater, koffie en thee stonden in 2017 …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?