Biefstuk blijkt het allerslechtst voor het klimaat
Wie klimaatbewust wil eten, schrapt biefstuk van het menu. Bij de productie van 1 kilo rundvlees komt zo’n 24 kilo broeikasgas vrij.
Arnhem
Dat is bijna tien keer zoveel als bij de productie van een vegetarische vleesvervanger. Als er toch dier op tafel moet komen, dan zijn vis en kip de meest klimaatvriendelijke opties.
Dat valt op te maken uit de dinsdag gelanceerde DierenwelzijnsCheck, een initiatief van dierenrechtenorganisaties Varkens in Nood en Dier & Recht. Voor de DierenwelzijnsCheck is de CO2-uitstoot berekend van ruim tweehonderd dierlijke producten – vlees, kaas, eieren – en vleesvervangers. Aan de hand daarvan is een ranglijst gemaakt van klimaatvriendelijk eten op een schaal van 1 tot 10.
Plantaardige vleesvervangers zoals falafel (van kikkererwten) en Quorn (gemaakt op basis van een schimmelcultuur) sta..
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en lees dit artikel gratis
Bij het aanmelden gaat u akkoord met onze privacyverklaring en de algemene voorwaarden .