Luister naar

Bedrijf Fairf heeft leukste naam van 2019

Nieuws
Fairf is verkozen tot de leukste bedrijfsnaam van 2019. De Rotterdamse maker van duurzame verf liet zo het eveneens Rotterdamse BAKR – voor al uw brood, baklava en Marokkaanse bladerdeeghapjes – en de Nijmeegse Lego-winkel De Blokkenpiloot achter zich.
VOLKSK000 / vk Tom Zaunbrecher / vk
zaterdag 4 januari 2020 om 03:00

Amsterdam

De verkiezing van ‘Naam van het Jaar’ is een initiatief van merknamenspecialist Hans Prummel en mediaondernemer Richard Otto. Samen met een wisselende jury kiezen zij elk jaar de beste nieuwe bedrijfsnaam van Nederland. Eerdere winnaars waren Takkenwerk Boomverzorging uit Arnhem (2018) en waterflessenwinkel Eau Eau Den Haag (2017).

‘Fairf is een mooie, slimme naam in een tijd waarin eerlijke en duurzame producten massaal door de consument worden omarmd’, aldus de jury. Fairf maakt zijn verven en lakken op waterbasis met een plantaardig bindmiddel in een op zonnepanelen draaiende fabriek. Het bedrijf bezorgt bestellingen in de grote steden op de fiets.

De concurrentie was niet mals in 2019. Slotenmaker Surelock Holmes eindigde op plaats vier, net voor het Haarlemse Yogaatielekker. Ook Mooie Boules (een food- annex jeu-de-bouleshal) en de Nijmeegse boxershortwinkel Bofkont eindigden in de top tien. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.