Luister naar

Bedrijf Fairf heeft leukste naam van 2019

Nieuws
Fairf is verkozen tot de leukste bedrijfsnaam van 2019. De Rotterdamse maker van duurzame verf liet zo het eveneens Rotterdamse BAKR – voor al uw brood, baklava en Marokkaanse bladerdeeghapjes – en de Nijmeegse Lego-winkel De Blokkenpiloot achter zich.
VOLKSK000 / vk Tom Zaunbrecher / vk
zaterdag 4 januari 2020 om 03:00

Amsterdam

De verkiezing van ‘Naam van het Jaar’ is een initiatief van merknamenspecialist Hans Prummel en mediaondernemer Richard Otto. Samen met een wisselende jury kiezen zij elk jaar de beste nieuwe bedrijfsnaam van Nederland. Eerdere winnaars waren Takkenwerk Boomverzorging uit Arnhem (2018) en waterflessenwinkel Eau Eau Den Haag (2017).

‘Fairf is een mooie, slimme naam in een tijd waarin eerlijke en duurzame producten massaal door de consument worden omarmd’, aldus de jury. Fairf maakt zijn verven en lakken op waterbasis met een plantaardig bindmiddel in een op zonnepanelen draaiende fabriek. Het bedrijf bezorgt bestellingen in de grote steden op de fiets.

De concurrentie was niet mals in 2019. Slotenmaker Surelock Holmes eindigde op plaats vier, net voor het Haarlemse Yogaatielekker. Ook Mooie Boules (een food- annex jeu-de-bouleshal) en de Nijmeegse boxershortwinkel Bofkont eindigden in de top tien. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Belasting op fruitsappen gaan omhoog, tot ongenoegen van de fruittelers

De frisdrankbelasting gaat vanaf 2024 omhoog. Dit geldt ook voor onbewerkte fruitsappen. Het kabinet wil consumenten daarmee verleiden om gezondere keuzes te maken.

Afbeelding

Steeds minder jeugdloon

In twee derde van de cao’s in Nederland is geen sprake meer van een jeugdloon waarbij jongeren minder verdienen dan hun oudere collega’s. Dat constateert vakbond FNV.

Afbeelding

Johan Bonte begon zijn eigen eerlijke kledingmerk: ‘Ik dank God voor tevreden klanten’

Na een lange zoektocht naar mooie en vooral eerlijke kleding voor mannen begon Johan Bonte zijn eigen kledingmerk. Met J54.nl probeert hij gehoor te geven aan de oproep uit Jakobus 5 vers 4. ‘De klacht van de arbeiders is onveranderd.’

Afbeelding

Schuldig wegens aansluiting: het kwaad van een groep kan elk van de leden aankleven

Met een roemrijke naam identificeren supporters zich graag; ze dragen hun clubtenue met trots. Maar ook zonder colors van de Hells Angels kun je met een outlaw-bende heulen, en veroordeeld worden voor misdrijven in groepsverband.

Afbeelding

Hoe je zonder schelden en kleineren op topniveau kunt komen: ‘Leiders moeten alert zijn’

Kun je het beste uit mensen halen zonder een angstcultuur te creëren zoals bij De Wereld Draait Door? Ja, zegt consultant en coach voor management en leiderschap Paul Donders. Hoe werkt dat?

Afbeelding

Waarom ook reformatorische christenen vatbaar zijn voor complottheorieën

Complottheorieën kunnen aantrekkelijk zijn, ook voor orthodoxe christenen. Hoe komt dat? ‘Sommigen gaan zelfs zo ver dat de overheid dé antichrist is. Dat kan een voedingsbodem zijn voor argwaan.’