Luister naar

Schouderklop voor hulpverleners

Nieuws
DEN HAAG – De website www.hulpvoorhulpverleners.nl wil hulpverleners een hart onder de riem steken. De site ging dinsdag online in Den Haag.
Marieke Westerterp
dinsdag 17 mei 2011 om 17:16
Schouderklop voor hulpverleners
Schouderklop voor hulpverleners

Burgers kunnen hun steun uitspreken aan politie, ambulance en ander hulpverleningspersoneel. Daarnaast kunnen hulpverleners ook gratis consulten krijgen als ze te maken hebben met een post traumatisch stress syndroom (PTSS) na een heftige gebeurtenis.

De site is opgezet door hulpverleners en hun familie in samenwerking met psychologe Heilwine Bakker, gespecialiseerd in psychische problemen rondom werk.

Rick Franx, medeorganisator van de actie, weet als politieagent goed hoe het is om tijdens je werk geweld tegen te komen. ‘Wat doe ik hier eigenlijk, denk je dan wel eens. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel mensen die het hulpverleningswerk positief benaderen. Die krijgen nu de kans om dat te uitten.’ Zeker zeventig procent van de politieagenten, ziekenhuispersoneel en conducteurs heeft last van agressie, meldt hulpvoorhulpverleners.nl.

De organisatie weet niet hoeveel reacties ze kan verwachten. ‘Als je iemand een schouderklop geeft, levert dat een betere werksituatie op. Dat willen we graag’, aldus medeorganisator Jan Franx. De site ging online in een geïmproviseerde huiskamer op het Plein in Den Haag. De meeste reacties zijn tot nu toe van Tweede Kamerleden en bewindslieden waarvan velen daar aanwezig waren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Stikstofbemiddelaar Remkes wil snelle actie om uitstoot te verlagen. Boeren noemen gedwongen uitkoop onacceptabel.

Zowel bij de agrarische sector als het kabinet zal zijn stikstofadvies niet met gejuich zijn ontvangen, denkt Johan Remkes. De stikstofbemiddelaar die werd ingehuurd om te bemiddelen tussen kabinet en boeren deelde woensdag zijn bevindingen nadat hij wekenlang gesprekken voerde..

Afbeelding

Rode Kruis collecteert niet meer aan de deur

Het Rode Kruis gaat voortaan niet meer met de jaarlijkse collecte langs de deuren. Het meeste geld komt tegenwoordig binnen via andere initiatieven, meldde de hulporganisatie woensdag. Dat terwijl het organiseren van een collecte veel tijd en moeite kost.

Afbeelding

‘Antisemitische uitingen nooit straffeloos laten passeren’, zegt Nationaal Coördinator

Holocaustontkenning moet een expliciet strafbaar feit worden in het Wetboek van Strafrecht en niet langer onder ‘groepsbelediging’ vallen. Alle uitingen van antisemitisme, ook online en in voetbalstadions, moeten worden bestraft.

Afbeelding

Een extreme griepwinter op komst? Nieuwe berekeningen beloven niet veel goeds

Deze week is de jaarlijkse campagne voor de griepprik begonnen, terwijl ook het coronavirus vrijelijk rondgaat. Maar wat doen corona en griep als ze samen circuleren: elkaar versterken, of elkaar in de weg zitten?

Afbeelding

Melkveehouders Alien en Pieter: ‘Er moet vastigheid komen en één duidelijk plan’

Het Nederlands Dagblad volgt de Van Zijtvelds in Rouveen. Boer Pieter heeft de presentatie van het rapport-Remkes niet gezien: hij moest maaien. Zijn vrouw Alien is er wel voor gaan zitten.

Afbeelding

Asieldeal lost crisis (nog) niet op: Van der Burg schiet zelf ook tekort

Meer dan duizend asielzoekers kunnen het komend halfjaar terecht op het evenemententerrein naast Walibi. Het is een opsteker voor staatssecretaris Van der Burg in een week waarin het vooral misgaat op asielgebied.