Luister naar

Schouderklop voor hulpverleners

Nieuws
DEN HAAG – De website www.hulpvoorhulpverleners.nl wil hulpverleners een hart onder de riem steken. De site ging dinsdag online in Den Haag.
Marieke Westerterp
dinsdag 17 mei 2011 om 17:16
Schouderklop voor hulpverleners
Schouderklop voor hulpverleners

Burgers kunnen hun steun uitspreken aan politie, ambulance en ander hulpverleningspersoneel. Daarnaast kunnen hulpverleners ook gratis consulten krijgen als ze te maken hebben met een post traumatisch stress syndroom (PTSS) na een heftige gebeurtenis.

De site is opgezet door hulpverleners en hun familie in samenwerking met psychologe Heilwine Bakker, gespecialiseerd in psychische problemen rondom werk.

Rick Franx, medeorganisator van de actie, weet als politieagent goed hoe het is om tijdens je werk geweld tegen te komen. ‘Wat doe ik hier eigenlijk, denk je dan wel eens. Maar er zijn natuurlijk ook heel veel mensen die het hulpverleningswerk positief benaderen. Die krijgen nu de kans om dat te uitten.’ Zeker zeventig procent van de politieagenten, ziekenhuispersoneel en conducteurs heeft last van agressie, meldt hulpvoorhulpverleners.nl.

De organisatie weet niet hoeveel reacties ze kan verwachten. ‘Als je iemand een schouderklop geeft, levert dat een betere werksituatie op. Dat willen we graag’, aldus medeorganisator Jan Franx. De site ging online in een geïmproviseerde huiskamer op het Plein in Den Haag. De meeste reacties zijn tot nu toe van Tweede Kamerleden en bewindslieden waarvan velen daar aanwezig waren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïners sneller aan het werk dan erkende vluchtelingen 'Het is bureaucratische discriminatie'

46 procent van de gevluchte Oekraïners in Nederland is inmiddels in loondienst, zo maakte het CBS woensdag bekend. Hoe kan het dat erkende vluchtelingen dan vaak jarenlang in de bijstand zitten? Voormalig Triodos-bankman Raphaël Nouwen zocht het uit.

Afbeelding

Drie zorgmedewerkers met long covid doen hun verhaal: 'Ik leef nu als een 80-jarige'

Zorgmedewerkers met long covid reageren kritisch op de plannen van het kabinet om hen te compenseren. En omdat lang niet iedereen hiervoor in aanmerking komt, klinkt ook de roep: en ik dan?

Afbeelding

Dit hertenkamp zal verdwijnen – tot ongenoegen van beheerder én buurtgenoten

Al meer dan vijftig jaar is het hertenkamp in Mijdrecht een belangrijke sociale ontmoetingsplek. Toch heeft het geen lange toekomst meer voor zich vanwege gevaar op letselschade bij mensen.

Afbeelding

Verwarming lager, meer schimmel in huis: 'Haal trekker door de badkamer en kook met deksel op de pan'

Dat Nederlanders de verwarming massaal lager hebben gezet, lijkt te leiden tot meer gevallen van schimmel in huis. Dat is niet zonder gevaar voor de gezondheid. Hoe kun je schimmel het beste voorkomen?

Afbeelding

Nederland met schrik vrij na geïsoleerde uitbraak gekkekoeienziekte

Het is dus géén uitbraak. Met een haast hoorbare zucht van opluchting constateerden onderzoekers woensdagmiddag dat het geval van gekkekoeienziekte dat eerder die dag werd aangetroffen, een geïsoleerde uitbraak was.

Afbeelding

De A12 als nieuwe demonstratiehotspot? 'We hebben te maken met klimaatextremisten'

Demonstreren door de A12 in Den Haag voor onbepaalde tijd te blokkeren, moet dat kunnen? De lokale VVD spreekt van ‘ontwrichting’ en ‘terroristische misdrijven’.