Kesler: voetballers moeten salaris inleveren

Nieuws
ZEIST - Henk Kesler wil dat voetballers worden gekort op hun salaris. Kesler riep woensdag in zijn column op de website van de bond op om daar een discussie over te starten.
anp
woensdag 30 december 2009 om 19:09
Kesler: voetballers moeten salaris inleveren
Kesler: voetballers moeten salaris inleveren

Volgens de directeur betaald voetbal van de KNVB is het terugschroeven van de salarissen van bijvoorbeeld spelers en trainers een eerste stap om de financiële problemen in het Nederlandse voetbal aan te pakken.

,,Laten we hopen dat we in ieder geval op korte termijn oplossingen kunnen vinden die het de desbetreffende clubs mogelijk maakt het seizoen 2009-2010 af te maken, waarna voor het komende seizoen toch een structurele oplossing voorhanden zal moeten zijn om taferelen als het afgelopen jaar te voorkomen'', aldus Kesler. ,,Het collectief terugschroeven van salarissen van spelers, trainers en management zou een eerste stap in de goede richting zijn.''

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.

Afbeelding

Tachtig procent ongedocumenteerden lijdt aan psychische problemen en krijgt te weinig hulp

Het overgrote deel van de ongedocumenteerden heeft te kampen met ernstige psychische klachten. Bij acht van de tien ongedocumenteerden is er sprake van een psychische stoornis, zoals depressie of een angststoornis.

Afbeelding

Sterke stijging kankerdiagnoses niet meer te stoppen vanwege vergrijzing en leefstijl

Het aantal Nederlanders dat te horen krijgt dat het kanker heeft, stijgt in de komende tien jaar met bijna eenderde, zegt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Afbeelding

Vinvis op strand bij Westkapelle

Bij het Zeeuwse Westkapelle is zondag een vinvis aangespoeld. Het gaat om een dier dat al dood was en sinds vrijdag voor de Belgische kust dreef. Het Belgische persbureau Belga meldde zaterdag dat er naar het karkas van de vinvis werd gezocht.

Afbeelding

Te weinig personeel, geen pauze en altijd overwerken. ‘Er moet iets veranderen voor jonge artsen’

Eén op de vier jonge artsen heeft last van burn-outklachten, blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie De Jonge Specialist (DJS). Bestuurslid en arts in opleiding Bianca Verbeek legt uit wat er misgaat.