Tariq Ramadan eist excuses

Nieuws
ROTTERDAM - De Egyptisch-Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan, die afgelopen zomer door de gemeente Rotterdam en Erasmus Universiteit werd ontslagen, stapt naar de rechter.
anp
vrijdag 23 oktober 2009 om 18:36
Tariq Ramadan eist excuses
Tariq Ramadan eist excuses

Hij wil via de rechter afdwingen dat de gemeente en de universiteit hun excuses aan hem aanbieden. Ramadan heeft dit gezegd tegen het weekblad Vrij Nederland. ,,Ik eis geen geld, ik wil dat ze hun excuses aanbieden'', zegt hij in het opinieweekblad.

Erasmus Universiteit liet vrijdag via een woordvoerder weten ervan op de hoogte te zijn dat Ramadan juridische stappen wil nemen tegen de universiteit. ,,Wij hebben een brief gekregen.'' De universiteit wil er verder geen mededelingen over doen.

Ramadan voelt zich onheus behandeld. ,,Mijn advocaat heeft geprobeerd te praten en te onderhandelen met de gemeente en de universiteit. Maar dat heeft tot niets geleid. Ik heb nu geen keus meer.'' Ramadan was in dienst van de gemeente Rotterdam als adviseur op het gebied van integratie.

Aan Erasmus Universiteit was hij gasthoogleraar burgerschap en identiteit. Hij kwam in opspraak door zijn werkzaamheden voor de Iraanse staatszender Press TV. In augustus werd hij door de gemeente en de universiteit aan de kant gezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.