Tariq Ramadan eist excuses

Nieuws
ROTTERDAM - De Egyptisch-Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan, die afgelopen zomer door de gemeente Rotterdam en Erasmus Universiteit werd ontslagen, stapt naar de rechter.
anp
vrijdag 23 oktober 2009 om 18:36
Tariq Ramadan eist excuses
Tariq Ramadan eist excuses

Hij wil via de rechter afdwingen dat de gemeente en de universiteit hun excuses aan hem aanbieden. Ramadan heeft dit gezegd tegen het weekblad Vrij Nederland. ,,Ik eis geen geld, ik wil dat ze hun excuses aanbieden'', zegt hij in het opinieweekblad.

Erasmus Universiteit liet vrijdag via een woordvoerder weten ervan op de hoogte te zijn dat Ramadan juridische stappen wil nemen tegen de universiteit. ,,Wij hebben een brief gekregen.'' De universiteit wil er verder geen mededelingen over doen.

Ramadan voelt zich onheus behandeld. ,,Mijn advocaat heeft geprobeerd te praten en te onderhandelen met de gemeente en de universiteit. Maar dat heeft tot niets geleid. Ik heb nu geen keus meer.'' Ramadan was in dienst van de gemeente Rotterdam als adviseur op het gebied van integratie.

Aan Erasmus Universiteit was hij gasthoogleraar burgerschap en identiteit. Hij kwam in opspraak door zijn werkzaamheden voor de Iraanse staatszender Press TV. In augustus werd hij door de gemeente en de universiteit aan de kant gezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.