Luister naar

Rokerskerk vraagt zendtijd op televisie aan

Nieuws
HILVERSUM - De 'Enige en Universele Rokerskerk van God' heeft vorige week zendtijd voor religieuze omroepen aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media.
Gerben van IJken
dinsdag 6 oktober 2009 om 13:30
Rokerskerk vraagt zendtijd op televisie aan
Rokerskerk vraagt zendtijd op televisie aan

Lees hier de aanvraag van de Rokerskerk


Dat valt dinsdag te lezen op de website van het commissariaat.

De Rokerskerk werd in 2001 opgericht als belangengroep van rokers die zich onder andere verzetten tegen het door minister Klink ingevoerde antirookbeleid in de horeca. Door zichzelf als religieuze organisatie te betitelen waarin het roken centraal staat, probeert de 'kerk' de antirookwetten te omzeilen.

De Rokerskerk, die 1110 leden telt, wil op televisie op zondag 'diensten' uit zenden. De kans is klein dat de Rokerskerk deze zendtijd krijgt toegewezen. Dit omdat de organisatie geen vertegenwoordiger is van de zeven religieuze hoofdstromingen in Nederland die zendtijd op radio en televisie kunnen krijgen. Het is volgens het commissariaat echter wel een aanvraag ,,waar serieus naar gekeken moet worden''.

Uit de aanvraaglijst blijkt ook dat vijf nieuwe moslimomroepen zich hebben aangemeld. De twee huidige moslimomroepen NIO en NMO heffen zichzelf op en hebben volgens een medewerkster van de NMO onder de naam Stichting Moslimomroep een nieuwe aanvraag ingediend.

Religieuze organisaties kunnen onder artikel 2.42 van de mediawet zendtijd bij de Publieke Omroep aanvragen. Bekende voorbeelden van zulke omroepen zijn de ZvK en de RKK. Het commissariaat zal in de komende maanden alle aanvragen bestuderen. Een besluit wordt voor het eind van dit jaar verwacht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Stikstofexpert Wim de Vries: ‘Samenwerking is essentieel, zonder de boeren gaat het gewoon niet lukken’

Stikstofexpert Wim de Vries hoopt dat de aanbevelingen van ‘onafhankelijk gespreksleider’ Johan Remkes niet terzijde worden geschoven. Hij wijst er wel op dat we op korte termijn geen wonderen moeten verwachten.

Afbeelding

Hak sluit fabriek tijdelijk door hoge energieprijzen. Worden groenten deze winter onbetaalbaar?

De groenten van Hak worden komende maanden dertig procent duurder. Biologisch akkerbouwer Klaas Meine de Olde hoopt dat Nederlanders deze winter leren dat gezonde, verse groenten nu eenmaal een prijs hebben.

Afbeelding

Energietoeslag aanvragen als student, hoe doe je dat? Acht vragen en antwoorden

Door de hoge energiekosten komen steeds meer studenten in financiële problemen. In dit artikel lees je wanneer je in aanmerking komt voor energietoeslag en hoe je het geld aanvraagt.

Afbeelding

Minister Schouten presenteert gratis schoolontbijt voor kinderen die moeten leren op een lege maag

Op vijfhonderd basisscholen krijgen kinderen per direct elke dag gratis ontbijt. Daarmee wil minister Carola Schouten (Armoedebeleid) voorkomen dat kinderen van gezinnen in geldnood met honger naar school gaan.

Afbeelding

Remkes adviseert ontsnappingsclausule voor boeren die stikstofdoel in 2030 niet halen

Het kabinet moet zich blijven inzetten om de stikstofdoelen in 2030 te halen. Maar het doet er goed aan om een ontsnappingsclausule in te bouwen voor boeren die het niet lukt om op tijd hun stikstofuitstoot te verminderen.

Afbeelding

Topvrouw KLM wil sneller einde aan reizigerslimiet Schiphol

Schiphol zou tot uiterlijk het einde van het jaar een limiet op het aantal vertrekkende reizigers mogen hanteren. Dat vindt KLM-topvrouw Marjan Rintel. Ze dringt er bij de luchthaven op aan om de termijn te verkorten.