Luister naar

EO stopt met Het elfde uur

Nieuws
HILVERSUM - De EO stopt eind december met Het elfde uur. Dat heeft de omroep maandag bekend gemaakt. Het praatprogramma van Andries Knevel is sinds 1992 in diverse uitvoeringen op televisie geweest.
Gerben van IJken
maandag 28 september 2009 om 11:39
EO stopt met Het elfde uur
EO stopt met Het elfde uur

Het elfde uur wordt vervangen door een programma dat Knevel samen met Tijs van den Brink gaat presenteren. Dit nog naamloze programma op Nederland 2 komt naast de al bestaande talkshow Knevel&Van den Brink.

Het oudste nog bestaande praatprogramma op de Nederlandse televisie kampt al jaren met dalende kijkcijfers.

Het schrappen van het programma heeft volgens EO woordvoerder Marcel Koning niets met de dalende kijkcijfers te maken. Maar een programma ,,heeft ook niet het eeuwige leven'' en daarom heeft de EO besloten de uitzendingen te staken. Naast de nieuwe talkshow die Het elfde uur gaat vervangen krijgt Andries Knevel nog een apart programma op Nederland 2 waarin hij wekelijks aandacht geeft aan het nieuws uit de kerken wereldwijd. Op 22 december neemt de EO 'op feestelijke wijze' afscheid van Het elfde uur.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Iedereen ontdooit hier’: kinderen met psychische klachten worden behandeld in een knusse bus

Elke maandag verruilen kinderpsychiater Corine van Vliet en speltherapeut Clarie Dekker hun behandelkamers voor een gezellige bus. ‘Zonder de bus, had deze jongen geen behandeling gehad.’

Afbeelding

Hoe Zwarte Piet zijn kleur verloor: langzaam maar zeker verdween de schmink

Dit weekend viert Nederland weer Sinterklaas. Inmiddels gebeurt dit grotendeels zonder Zwarte Piet, want het hulpje van de Sint werd de afgelopen twaalf jaar langzaam maar zeker ontdaan van zijn zwarte schmink.

Afbeelding

Verzetsmensen waren ook queer, van kleur en soms aan de drugs, toont vernieuwd Verzetsmuseum

De leidraad van het vernieuwde Verzetsmuseum is dat ‘het’ verzet was niet zo duidelijk afgebakend als vaak is aangenomen. Daarom wordt het oude hokjesdenken rond verzetsdaden volledig losgelaten, zegt het museum.

Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.