Luister naar

Kamer vindt tv-sterren nog te duur

Nieuws
HILVERSUM - De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een voorstel gedaan aan minister Ronald Plasterk (Media) om televisiepresentatoren in het vervolg niet meer te laten verdienen dan 240.000 euro per jaar.
van onze redactie media
woensdag 17 juni 2009 om 07:40

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dit bedrag te hoog en is hier bij voorbaat op tegen, liet Kamerlid Joop Atsma van de grootste coalitiepartij CDA dinsdag weten.

,,We zijn tegen een norm van 240.000 euro. Wij gaan voor de Balkenendenorm, zoals die ook geldt voor de zorg en het onderwijs. Het voorstel waar de publieke omroep nu mee komt ligt 30 procent hoger. Dat is onverstandig'', zegt Atsma.

De Balkenendenorm sluit aan bij het salaris van de minister-president, omstreeks 185.000 euro.

De Publieke Omroep onderhandelt momenteel met minister Plasterk (Cultuur) over de omroepsalarissen.

De omroep wil voor enkele toppresentatoren - zoals Paul de Leeuw en Matthijs van Nieuwkerk - een uitzondering maken. Daar valt met de Kamer over te praten, zegt Atsma. ,,Maar de Balkenendenorm moet uitgangspunt zijn.''

Plasterk komt binnenkort met eigen voorstellen. Hij heeft meer dan eens gezegd dat ook de hoogste omroepsalarissen wat hem betreft ,,in de buurt van de twee ton'' moeten blijven.

Vorige maand bleek dat de VARA vijf presentatoren in dienst heeft die tussen de 195.024 en 417.796 euro per jaar verdienen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Juist grootgebruikers profiteren het meest. Vier vragen over de royalere regeling

Het kabinet kwam dinsdag met een royalere regeling om Nederlanders te compenseren voor de torenhoge energieprijzen. Wie moet de regeling uitvoeren en wie profiteert het meest? Vier vragen.

Afbeelding

Najaarsgolf corona ‘is in lijn der verwachting’

Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers is vooralsnog niet bezorgd over de oplopende coronacijfers. ‘Dit is in de lijn van de verwachting. We hebben steeds gezegd: hou er rekening mee dat het in het najaar weer omhooggaat’, aldus de minister.

Afbeelding

Aanvoer bij voedselbank blijft zorgpunt terwijl aantal klanten blijft groeien

De bevoorrading van voedselbanken op korte en lange termijn blijft zorgelijk. Een plan om in de komende jaren een nieuwe stroom voedingsmiddelen aan te boren blijkt niet haalbaar.

Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.

Afbeelding

Tachtig procent ongedocumenteerden lijdt aan psychische problemen en krijgt te weinig hulp

Het overgrote deel van de ongedocumenteerden heeft te kampen met ernstige psychische klachten. Bij acht van de tien ongedocumenteerden is er sprake van een psychische stoornis, zoals depressie of een angststoornis.