Luister naar

Gebedsactie voor 'De nieuwe Uri Geller'

Nieuws
HILVERSUM - Op het internet houden christenen een gebedsactie voor één van de deelnemers aan het illusionistenprogramma De nieuwe Uri Geller op SBS6.
Gerben van IJken
zaterdag 14 februari 2009 om 09:15

Een van de deelnemers is de Belg Vincent, volgens SBS een 'duivelskunstenaar'. Hij zou zich volgens de anonieme actievoerders in het programma bezighouden met zwarte magie.

In De Nieuwe Uri Geller doet een aantal illusionisten extreme goochelstunts. Vincent schokt daarbij met enige regelmaat het publiek met bloederige acts waarbij hij onder andere bloedzuigers opeet en veel occulte parafernalia gebruikt. In de uitzending van vorige week vrijdag gebruikte Vincent een voodoopop voor zijn optreden en leek hij zichzelf te snijden. Verder zegt de extreme goochelaar, die een fascinatie heeft voor vampiers, te kunnen communiceren met overledenen en met dieren.

In de gebedsactie die nu via een kettingbrief per e-mail wordt rondgestuurd, worden christenen opgeroepen om tijdens de live- uitzending te bidden voor de Belgische illusionist zodat zijn trucs mislukken en hij ,,tot bezinning mag komen''.

De Nieuwe Uri Geller wordt wekelijks door meer dan een miljoen mensen bekeken.

 

Lees hier de gebedsbrief.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

‘Iedereen ontdooit hier’: kinderen met psychische klachten worden behandeld in een knusse bus

Elke maandag verruilen kinderpsychiater Corine van Vliet en speltherapeut Clarie Dekker hun behandelkamers voor een gezellige bus. ‘Zonder de bus, had deze jongen geen behandeling gehad.’

Afbeelding

Hoe Zwarte Piet zijn kleur verloor: langzaam maar zeker verdween de schmink

Dit weekend viert Nederland weer Sinterklaas. Inmiddels gebeurt dit grotendeels zonder Zwarte Piet, want het hulpje van de Sint werd de afgelopen twaalf jaar langzaam maar zeker ontdaan van zijn zwarte schmink.

Afbeelding

Verzetsmensen waren ook queer, van kleur en soms aan de drugs, toont vernieuwd Verzetsmuseum

De leidraad van het vernieuwde Verzetsmuseum is dat ‘het’ verzet was niet zo duidelijk afgebakend als vaak is aangenomen. Daarom wordt het oude hokjesdenken rond verzetsdaden volledig losgelaten, zegt het museum.

Afbeelding

Nationale Ombudsman: verduurzamen huis vaak niet haalbaar door laag inkomen

Het lukt mensen met een laag inkomen niet om hun huis te verduurzamen. De energiehulp van de overheid die ze hard nodig hebben, bereikt veelal rijke huishoudens die zichzelf al kunnen redden, zegt de Nationale Ombudsman.

Afbeelding

Verenigde Staten maken zich op voor WK in eigen land, hoge verwachtingen voor ‘De Gouden Generatie’

Vandaag neemt Nederland het op tegen de Verenigde Staten in de achtste finale van het WK Voetbal. Louis van Gaal sprak lovend over de tegenstander en diens visie. Wat kan het Nederlands elftal verwachten?

Afbeelding

Treinreizigers op een station. Het kabinet maakt 7,5 miljard euro vrij voor investeringen in infrastructuur, die vooral naar het spoor gaan. Het grootste gedeelte van dit geld komt terecht in de Randstad en Noord-Brabant.