Tientallen aanhoudingen in Schiedam

Nieuws
SCHIEDAM - De politie heeft woensdagavond en -nacht op diverse plekken in Schiedam in totaal 34 mensen aangehouden.
anp
donderdag 29 december 2005 om 12:44

Rond 01.30 uur arresteerden ze in een keer vijf vrouwen en zestien mannen (16 tot 46 jaar oud), wegens samenscholing. Alle aanhoudingen hadden te maken met het voorbereiden van vreugdevuren met onder meer kerstbomen. De eerste vijf aanhoudingen werden verricht rond 21.30 uur, bij het station Schiedam-Centrum, zo maakte de politie donderdagochtend bekend. De vijf Schiedammers sleepten met met kerstbomen. Iets na middernacht arresteerde de politie een 22-jarige man bij de Fortunaweg. Hij was op de verbrandingsplaats kerstbomen en pallets aan het uitladen. De pallets waren gestolen. Volgens een woordvoerder van de gemeente liggen in sommige vreugdevuren veel bouwmaterialen en pallets. ,,De kerstbomen zijn in zulke branden in de minderheid''.

Vooral het vreugdevuur aan de Westfrankenlandsedijk heeft in het verleden tot veel problemen geleid. ,,Het hoogheemraadschap heeft vorig jaar laten weten dat de brand schade kan veroorzaken aan de dijk. Daarom mag daar dit jaar geen vuur worden gemaakt'', aldus de woordvoerder. In Schiedam mogen op allerlei plekken vreugdevuren worden ontstoken. Alleen in de wijk zuid is slechts een plek aangewezen voor een vreugdevuur. ,,Dat vuur wordt door mensen uit de wijk georganiseerd en er is geen overlast. Daar hebben we niet te maken met mensen die met bivakmutsen rondlopen, jagen op materiaal en de buurt onveilig maken'', aldus de woordvoerder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Steeds meer jongeren leven op straat, hoe kan dat?

Jongeren verliezen steeds vaker het dak boven hun hoofd.

Afbeelding

Hoogste ziekteverzuim in jaren, vooral toename mentale klachten een zorgenkind

Het ziekteverzuim onder werknemers stijgt dit jaar voor het eerst in twintig jaar boven de 5 procent uit, meldt zorgverzekeraar Nationale-Nederlanden. Voornamelijk de toename van mentale klachten baart zorgen.

Afbeelding

Kabinet versoepelt bijstandsregime, 1.200 euro aan giften toegestaan

Uitkeringsgerechtigden mogen vanaf 2024 giften ontvangen van 1.200 euro per jaar. Ook mogen ze inkomsten hebben door de verkoop van spullen. Daarnaast mogen bijstandsontvangers mantelzorg verlenen en een gezamenlijke rekening met de hulpbehoevende hebben.

Afbeelding

Steeds meer jongeren leven op straat, hoe kan dat? Zeven vragen en antwoorden

Jongeren verliezen steeds vaker het dak boven hun hoofd. Een groot probleem, vindt het Leger des Heils. ‘Op straat kun je niet leven, alleen overleven.’ Is er een oplossing?

Afbeelding

Voor de aanleg van de A28 was de tocht van Amersfoort naar Zwolle een gevaarlijke rit

Wie in Nederland de weg op gaat, vindt het vanzelfsprekend over verharde wegen te rijden, met bermen, wegwijzers en straatverlichting, en zonder kuilen en sporen. Zo is het niet altijd geweest. Eeuwenlang waren verharde wegen een zeldzaamheid.

Afbeelding

Abortuspil straks ook bij de huisarts? ‘Over zo’n pil moet je niet te licht denken’

Dinsdag debatteert de Eerste Kamer over de vraag of huisartsen de abortuspil mogen verstrekken. Hoe werkt die? En is elke huisarts dan verplicht die pil voor te schrijven?