Luister naar

Eerste gipsvlucht op Rotterdam Airport

Nieuws
ROTTERDAM - De eerste gipsvlucht landt vanmiddag op Rotterdam Airport met aan boord acht geblesseerde wintersporters. Dat is er een meer dan vorig jaar, toen met de eerste gipsvlucht zeven gewonde skiërs werden teruggevlogen.
van onze redactie binnenland
vrijdag 30 december 2005 om 09:18

Rotterdam Airport verwacht vandaag in totaal drie vliegtuigen vanuit Oostenrijk met naar schatting tussen de twintig en dertig gewonde wintersporters. ,,Vooral fracturen", aldus een woordvoerder van het vliegveld. ,,Benen, knieën, maar ook verdraaide enkels. Van alles en nog wat eigenlijk." De eerste gipsvlucht, een toestel van Tyrol Air, stijgt vanmorgen op vanuit Innsbruck en wordt rond half een in Rotterdam verwacht.

Het aantal Nederlanders dat op wintersport gewond raakt, neemt al jaren gestaag toe. Vorig jaar moesten zo'n tweeduizend mensen hun skivakantie voortijdig afbreken, tegenover 1700 in 2003 en 1400 in 2002. Volgens International Medical Care (IMC), dat de gipsvluchten coördineert, is de stijging te verklaren doordat steeds meer mensen een terugreis met het vliegtuig verkiezen boven een lange en vermoeiende reis per auto of taxi.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Steeds meer jongeren leven op straat, hoe kan dat?

Jongeren verliezen steeds vaker het dak boven hun hoofd.

Afbeelding

Hoogste ziekteverzuim in jaren, vooral toename mentale klachten een zorgenkind

Het ziekteverzuim onder werknemers stijgt dit jaar voor het eerst in twintig jaar boven de 5 procent uit, meldt zorgverzekeraar Nationale-Nederlanden. Voornamelijk de toename van mentale klachten baart zorgen.

Afbeelding

Kabinet versoepelt bijstandsregime, 1.200 euro aan giften toegestaan

Uitkeringsgerechtigden mogen vanaf 2024 giften ontvangen van 1.200 euro per jaar. Ook mogen ze inkomsten hebben door de verkoop van spullen. Daarnaast mogen bijstandsontvangers mantelzorg verlenen en een gezamenlijke rekening met de hulpbehoevende hebben.

Afbeelding

Steeds meer jongeren leven op straat, hoe kan dat? Zeven vragen en antwoorden

Jongeren verliezen steeds vaker het dak boven hun hoofd. Een groot probleem, vindt het Leger des Heils. ‘Op straat kun je niet leven, alleen overleven.’ Is er een oplossing?

Afbeelding

Voor de aanleg van de A28 was de tocht van Amersfoort naar Zwolle een gevaarlijke rit

Wie in Nederland de weg op gaat, vindt het vanzelfsprekend over verharde wegen te rijden, met bermen, wegwijzers en straatverlichting, en zonder kuilen en sporen. Zo is het niet altijd geweest. Eeuwenlang waren verharde wegen een zeldzaamheid.

Afbeelding

Abortuspil straks ook bij de huisarts? ‘Over zo’n pil moet je niet te licht denken’

Dinsdag debatteert de Eerste Kamer over de vraag of huisartsen de abortuspil mogen verstrekken. Hoe werkt die? En is elke huisarts dan verplicht die pil voor te schrijven?