Celstraf voor doodrijden baby

Nieuws
LELYSTAD - De rechtbank in Lelystad heeft dinsdag twee automobilisten (24 en 25) veroordeeld tot respectievelijk anderhalf en twee jaar gevangenisstraf wegens het doodrijden van een pasgeboren baby.
anp
dinsdag 26 september 2006 om 14:51

Beide mannen mogen vijf jaar geen auto besturen. De twee mannen hielden 10 juni dit jaar een straatrace op het Creilerpad (Noordoostpolder), waarbij ze de nog geen drie weken oude baby in een kinderwagen aanreden. De moeder van het meisje raakte ernstig gewond aan haar been. Ze wilde de weg oversteken, maar zag de twee auto's plotseling ,,als monsters'' op zich afkomen. Het Openbaar Ministerie had tegen beide mannen drie jaar cel geëist en acht jaar rijontzegging.

Volgens het OM was er sprake van doodslag, omdat de twee tijdens de wedstrijd bewust de kans hadden aanvaard dat er door hun rijgedrag doden zouden vallen. De rechtbank vond doodslag niet bewezen, maar wel dood door schuld. De twee mannen, de 24-jarige R.W. uit Emmeloord en de 25-jarige A.J. uit Creil, ontkenden tijdens de behandeling van de zaak dat ze bezig waren met een wedstrijd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oekraïners sneller aan het werk dan erkende vluchtelingen 'Het is bureaucratische discriminatie'

46 procent van de gevluchte Oekraïners in Nederland is inmiddels in loondienst, zo maakte het CBS woensdag bekend. Hoe kan het dat erkende vluchtelingen dan vaak jarenlang in de bijstand zitten? Voormalig Triodos-bankman Raphaël Nouwen zocht het uit.

Afbeelding

Drie zorgmedewerkers met long covid doen hun verhaal: 'Ik leef nu als een 80-jarige'

Zorgmedewerkers met long covid reageren kritisch op de plannen van het kabinet om hen te compenseren. En omdat lang niet iedereen hiervoor in aanmerking komt, klinkt ook de roep: en ik dan?

Afbeelding

Dit hertenkamp zal verdwijnen – tot ongenoegen van beheerder én buurtgenoten

Al meer dan vijftig jaar is het hertenkamp in Mijdrecht een belangrijke sociale ontmoetingsplek. Toch heeft het geen lange toekomst meer voor zich vanwege gevaar op letselschade bij mensen.

Afbeelding

Verwarming lager, meer schimmel in huis: 'Haal trekker door de badkamer en kook met deksel op de pan'

Dat Nederlanders de verwarming massaal lager hebben gezet, lijkt te leiden tot meer gevallen van schimmel in huis. Dat is niet zonder gevaar voor de gezondheid. Hoe kun je schimmel het beste voorkomen?

Afbeelding

Nederland met schrik vrij na geïsoleerde uitbraak gekkekoeienziekte

Het is dus géén uitbraak. Met een haast hoorbare zucht van opluchting constateerden onderzoekers woensdagmiddag dat het geval van gekkekoeienziekte dat eerder die dag werd aangetroffen, een geïsoleerde uitbraak was.

Afbeelding

De A12 als nieuwe demonstratiehotspot? 'We hebben te maken met klimaatextremisten'

Demonstreren door de A12 in Den Haag voor onbepaalde tijd te blokkeren, moet dat kunnen? De lokale VVD spreekt van ‘ontwrichting’ en ‘terroristische misdrijven’.