Luister naar

Ophef in de regio: Man breekt kunstgebit in twee stukken

Nieuws
Harm Bosma
donderdag 31 december 2015 om 03:00
De politie is ter plaatse bij een vrouw uit Rotterdam. Zij werd vastgebonden door vier overvallers.
De politie is ter plaatse bij een vrouw uit Rotterdam. Zij werd vastgebonden door vier overvallers. MediaTV

restanten hennepkwekerij gevonden in Hengelo

Bijna vanzelfsprekend (helaas) is er deze dagen veel vuurwerkophef. Zo ook in Hengelo, meldt RTV Oost. Bij een inval in een woning in de Overijsselse gemeente is afgelopen week namelijk 125 kilo aan vuurwerk gevonden. Als klap op de vuurpijl werden er ook nog restanten van een hennepkwekerij gevonden. Al het vuurwerk is in beslag genomen en de verdachte is aanhouden. Het onderzoek loopt nog.

man breekt kunstgebit in twee stukken.

Een 51-jarige man uit Oostburg is afgelopen week aangehouden omdat hij iemand zou hebben mishandeld. De man zag een groep jagers lopen op een land in de buurt en daar was hij niet blij mee. Een 72-jarige Belg moest de onvrede van de man uit Oostburg bekopen met een klap op zijn mond. De Belg had niet alleen een bloedlip, maar ook zijn kunstgebit brak in twee stukken. De Oostburger mag zijn daden binnenkort verantwoorden voor de rechter, aldus BN De Stem.

overvallers binden vrouw uit Rotterdam vast

Vier overvallers hebben maandagavond in Rotterdam een vrouw vastgebonden in haar huis, dat meldt RTV Rijnmond. De overvallers belden aan bij de vrouw en toen zij opendeed stormden ze naar binnen. Ze bonden gelijk de vrouw vast. De vier inbrekers zijn maar kort binnen geweest. Het is niet duidelijk of ze daadwerkelijk iets hebben meegenomen. Het lukte de vrouw om haar buurvrouw te waarschuwen, die haar uiteindelijk redde. De overvallers zijn nog voortvluchtig.

hondenpoep op deur

RTV Drenthe meldt dat een huis in Emmen tijdens de kerstdagen is besmeurd met hondenpoep. Het nieuws kwam naar buiten door een Facebook-bericht van de politie. Volgens de politie zouden de voordeur en de ramen van het huis besmeurd zijn met hondenpoep. Het zou niet de eerste keer zijn dat deze woning het doelwit is. ‘Eerder heeft er ook een voorval plaatsgevonden waarbij de auto en de woning zijn bekogeld met modder’, aldus de politie Emmen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zorg moet beter samenwerken

Na lang onderhandelen hebben alle denkbare organisaties in de zorg zich dan toch geschaard achter het Integraal Zorgakkoord van minister Kuipers.

Afbeelding

Schaken groeit razendsnel in Nederland: 'Vroeger was schaken iets voor nerds'

Schaken is zo razend populair dat de servers van ‘s werelds grootste schaaksite chess.com het niet langer aan konden. Toen in december vorig jaar op één dag 250.000 nieuwe schakers zich aanmeldden, crashte de boel.

Afbeelding

CBS rectificeert pijnlijke fout in onderzoek naar uithuisplaatsingen in toeslagenaffaire

‘Gedupeerdheid verhoogt de kans op kinderbeschermingsmaatregelen niet.’ Deze zin in het rapport van het CBS over de relatie tussen de toeslagenaffaire en uithuisplaatsingen van kinderen is te kort door de bocht, geeft het CBS toe.

Afbeelding

Nieuwe opvangcrisis verwacht dit voorjaar: tekort van duizenden bedden dreigt

Nederland wacht opnieuw een grote opvangcrisis. Waarschijnlijk wordt de situatie erger dan vorig jaar. Zelfs als alle noodmaatregelen werken, dreigt er in het voorjaar alsnog een tekort van duizenden bedden.

Afbeelding

Energierekening is steeds vaker een worsteling. 'Het had nog veel erger kunnen zijn'

Ruim een miljoen huishoudens worstelden in 2022 met het betalen van hun hoge energierekening. Dat is meer dan een verdubbeling, vergeleken met 2020. Waar zijn de problemen het grootst?

Afbeelding

Gaat je Nederlands achteruit als je bijna alleen maar Engelse boeken leest?

Veel jongeren luisteren Engelse muziek, kijken Engelstalige series en lezen steeds vaker een Engels boek. Maar wat betekent dat voor hun Nederlands? ‘Studenten kennen voor ‘impact’ geen Nederlands synoniem’