Luister naar

Vijfdaags congres over evolutie en religie

Nieuws
In Leiden wordt komende week een vijfdaags congres over ‘evolutie en religie’ gehouden. Organisatoren zijn hoogleraar Gijsbert van den Brink van de VU in Amsterdam en hoofddocent Duur Aanen van de Wageningen University en Research (WUR).
Linda Stelma
donderdag 23 augustus 2018 om 21:33

Leiden

Tijdens het congres staat de vraag centraal of, en zo ja hoe, evolutie en geloof gecombineerd kunnen worden, ook in het onderwijs.

Deelnemers aan het congres zijn evolutiebiologen, theologen, filosofen en docenten uit het middelbaar en hoger onderwijs. Het uitgangspunt is dat religie en wetenschap verschillende soorten vragen stellen en een verschillende rol vervullen en dus in principe gecombineerd kunnen worden.

Enkele bekende deelnemers aan het congres zijn: Deborah Haarsma van Biologos, John Walton, oudtestamenticus en schrijver, Herman Philipse, atheïstisch filosoof, Everard de Jong, hulpbisschop van het bisdom Roermond en Gerdien de Jong, evolutiebioloog. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Evert Jan Roskam wilde boeren winnen voor de NSB, maar vond theoloog Klaas Schilder tegenover zich

De komst van het voorjaar was een reden tot feest, vond boerenleider en NSB'er Roskam. En dus kwamen 'foute' boeren in 1941 massaal naar Den Haag om hun liefde voor bloed en bodem te uiten.

Afbeelding

Landen maken wereldwijde afspraken over water. 'Watercrisis niet los te zien van klimaat- en voedselcrisis'

Vanaf woensdag komen wereldleiders in New York bijeen om te praten over onze eerste levensbehoefte: water. Bijna alle landen kampen met overstromingen, droogte en/of water van slechte kwaliteit.

Afbeelding

Corona-lockdowns dreunen nog na in het onderwijs: scholieren maken vaker ruzie en luisteren slechter

Sinds de coronapandemie vertonen middelbare scholieren meer gedragsproblemen, maken ze eerder ruzie en zoeken ze vaker de grenzen op. “Ze staan niet aan”, klagen docenten.’

Afbeelding

Hoe de coronapandemie de jonge generatie heeft ontwricht: 'Ze zijn het ondergeschoven kindje'

Op school, op straat, thuis en op de studentenvereniging, overal is het merkbaar: de coronapandemie bemoeilijkt het leven van jongeren nog steeds. ‘Veel vaker stellen zij de vraag: “Wat is mijn leven nog waard?”’

Afbeelding

Opgesloten in een Grieks vluchtelingenkamp: 'Dit had nooit mogen én hoeven gebeuren'

Hulpverlener Nick van der Steenhoven stelt de Nederlandse Staat aansprakelijk voor het schenden van mensenrechten. ‘Dit is een direct gevolg van de EU-Turkijedeal waar Rutte trots op is.’

Afbeelding

'Nederland is aansprakelijk voor mensenrechtenschendingen door Turkijedeal'

Al zeven jaar lang worden de mensenrechten van migranten en asielzoekers geschonden door de gevolgen van de Turkijedeal, zeggen hulporganisaties. Zij stellen de Nederlandse overheid hiervoor aansprakelijk.