Luister naar

Vrouw valt in vier meter diep zinkgat

Nieuws
Grote schrik in Ten Boer, zondagmorgen: een vrouw viel in een vier meter diep zinkgat, ook vaak sinkholegenoemd. Dat is een gat dat plotseling ontstaat door natuurlijke oorzaken.
Hilbrand Rozema
maandag 10 december 2018 om 08:10

Ten Boer

Het slachtoffer is een Amerikaanse vrouw, op bezoek in Groningen. Ze moest met een ladder uit het vier meter diepe gat geholpen worden door omstanders en de vrijwillige brandweer van Ten Boer. Het slachtoffer kon ter plekke behandeld worden aan haar verwondingen.

Op foto’s in de regionale pers is te zien dat het om een fors gat gaat. Er staat water in en een deel van een klinkerpad is weggeslagen – aan de rand hangen nog wat stenen.

Call 911!’, klonk er volgens RTV Noord uit de diepte. De vrouw was helemaal in het gat verdwenen. Naar de oorzaak wordt nog onderzoek gedaan, maar een gesprongen waterleiding is het niet, zegt een medewerker van Waterbedrijf Groningen in de regionale pers. Zinkgaten komen in Nederland hoogst zelden voor. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Energierekening is steeds vaker een worsteling. 'Het had nog veel erger kunnen zijn'

Ruim een miljoen huishoudens worstelden in 2022 met het betalen van hun hoge energierekening. Dat is meer dan een verdubbeling, vergeleken met 2020. Waar zijn de problemen het grootst?

Afbeelding

Gaat je Nederlands achteruit als je bijna alleen maar Engelse boeken leest?

Veel jongeren luisteren Engelse muziek, kijken Engelstalige series en lezen steeds vaker een Engels boek. Maar wat betekent dat voor hun Nederlands? ‘Studenten kennen voor ‘impact’ geen Nederlands synoniem’

Afbeelding

Rijkswegen, viaducten en tunnels zijn te langdurig en te zwaar belast

Infrastructuur en Waterstaat heeft nu de handen vol aan achterstallig onderhoud. Nieuwe wegen, meer asfalt: dáár maakten politici graag goede sier mee. Maar nu blijkt dat geen viaduct of tunnel het eeuwige leven heeft.

Afbeelding

Ondernemer opent gratis supermarkt voor kwetsbare gezinnen: 'Op drijfzand kan je geen toekomst bouwen'

Gratis boodschappen doen? Vanaf dinsdag is dat mogelijk voor kwetsbare gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West. De enige voorwaarde is dat ze hulp accepteren, zodat ze na acht maanden weer op eigen benen kunnen staan.

Afbeelding

Nieuwe richtlijn jeugdbescherming: wees terughoudend met uithuisplaatsingen en plaats kinderen sneller terug

Jeugdbeschermers moeten terughoudender zijn met het uit huis plaatsen van kinderen en vervolgens alles doen om die kinderen weer zo snel mogelijk thuis te laten wonen. Dat stelt de aangepaste richtlijn over uithuisplaatsingen.

Afbeelding

Reeën en herten zijn de grootste houtrovers: 'Zaailingen van bestaande bomen krijgen nauwelijks kans'

Houtroof uit de natuur is van alle tijden en geen trend vanwege de hoge energieprijzen. Maar de Nederlandse bossen worden wel ‘gesloopt’. Daders zijn reeën en herten.