Luister naar

Onrustige nachten in Groningse wijken

Nieuws
De politie is voor de derde opeenvolgende nacht in de weer geweest met het tot rust brengen van de Groningse woonwijken Paddepoel en Selwerd.
redactie nd
maandag 31 december 2018 om 12:34

Groningen

De politie zette meer dan vijftien auto’s in, waaronder enkele bussen van de Mobiele Eenheid. Ook werden honden ingezet. Dat meldt RTV Noord.

In de wijken worden al enkele nachten straatbrandjes gesticht, brandweerlieden en agenten werden in de nacht van zaterdag op zondag bekogeld met ‘zwaar vuurwerk’, aldus de gemeente Groningen. Ook is er een politiewagen vernield. RTV-Noord-journalist Chris Bakker, die ter plaatse was, sprak van een ‘grimmige sfeer’.

Gisteravond wachtte de politie enkele uren met het daadwerkelijk ingrijpen, maar om elf uur veegde de ME de wijk schoon, waarna de brandweer de brandjes kon blussen en opruimen. Volgens Dagblad van het Noorden heeft de politie zeven mensen aangehouden. <

hulpverleners bekogeld

Ook in Utrecht en Veenendaal waren ambulancepersoneel, brandweer- en politiemensen doelwit van het vuurwerk. In Veenendaal werd zaterdagavond een politieauto bekogeld met zwaar vuurwerk. Een omstander werd hierbij geraakt. De politie weet niet hoe het met deze persoon is. Ook is niet duidelijk of en zo ja hoeveel schade er aan de politieauto is. Een 20-jarige man is aangehouden, hij zit nog vast. Zaterdag waren in de Utrechtse wijk Kanaleneiland personeel van politie, brandweer en ambulances uitgerukt voor een brand in een flatgebouw aan de Stanleylaan. Tijdens hun reddingswerkzaamheden bestookten omstanders de hulpverleners met vuurwerk. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft er zijn afschuw over uitgesproken. Ook hier zijn nog geen arrestaties verricht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.

Afbeelding

Noodopvang asielzoekers op terrein van Walibi

In Dronten worden de komende maanden duizend tot 1500 vluchtelingen opgevangen. Walibi Holland stelt het evenemententerrein aan de Spijkweg daarvoor beschikbaar, laat de gemeente weten.

Afbeelding

Tachtig procent ongedocumenteerden lijdt aan psychische problemen en krijgt te weinig hulp

Het overgrote deel van de ongedocumenteerden heeft te kampen met ernstige psychische klachten. Bij acht van de tien ongedocumenteerden is er sprake van een psychische stoornis, zoals depressie of een angststoornis.

Afbeelding

Sterke stijging kankerdiagnoses niet meer te stoppen vanwege vergrijzing en leefstijl

Het aantal Nederlanders dat te horen krijgt dat het kanker heeft, stijgt in de komende tien jaar met bijna eenderde, zegt het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL).

Afbeelding

Vinvis op strand bij Westkapelle

Bij het Zeeuwse Westkapelle is zondag een vinvis aangespoeld. Het gaat om een dier dat al dood was en sinds vrijdag voor de Belgische kust dreef. Het Belgische persbureau Belga meldde zaterdag dat er naar het karkas van de vinvis werd gezocht.

Afbeelding

Te weinig personeel, geen pauze en altijd overwerken. ‘Er moet iets veranderen voor jonge artsen’

Eén op de vier jonge artsen heeft last van burn-outklachten, blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie De Jonge Specialist (DJS). Bestuurslid en arts in opleiding Bianca Verbeek legt uit wat er misgaat.