Luister naar

Ophef in de regio

Nieuws
redactie nd
woensdag 24 april 2019 om 03:00
In Assen staat een standbeeld van Bartje, het hoofdpersonage uit de boeken van Anne de Vries over een arm Drents landarbeidersgezin.
In Assen staat een standbeeld van Bartje, het hoofdpersonage uit de boeken van Anne de Vries over een arm Drents landarbeidersgezin. anp / Hans Steinmeier

brandweerwagen slaat om na botsing met personenauto

Een brandweerwagen van het korps in Soest is dinsdagmiddag op zijn kant beland na een frontale botsing met een personenauto. Dat schrijft RTV Utrecht. De bluswagen was op weg naar een beginnend bosbrandje in Baarn. Dat bleek uiteindelijk niet veel voor te stellen. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Bartje is klaar om reizen over de wereld te maken

Vakantiegangers kunnen voortaan een beeldje meenemen van ­Bartje, om vervolgens in het vakantieland foto’s van het figuurtje te maken. ‘We willen op deze manier Bartje nog populairder maken en vernieuwender dan hij was, zegt Ronald Obbes van de VVV in Assen tegen RTV Drenthe. Bartje Bartels is het hoofdpersonage uit boeken van Anne de Vries. In deze verhalen groeit het jongetje op in een arm Drents landarbeidersgezin. Een beroemde uitspraak van hem is: ‘Ik bid niet veur brune bonen.’ Burgemeester van Assen Marco Out neemt Bartje mee naar de VS. Ook zijn er bestellingen binnen van mensen die het figuurtje mee willen nemen naar Italië.

aalscholver hangt op zijn kop in een boom in Arnhem

De Dierenambulance Arnhem en omstreken heeft een aalscholver uit een benarde positie bevrijd. De vogel hing ondersteboven in een boom, wat opgemerkt werd door een oplettende voorbijganger. Dat meldt Omroep Gelderland. Met behulp van een hoogwerker haalde de brandweer het dier veilig naar beneden. Aan de poot van de aalscholver bleek een vishaak te zitten, die om een tak van de boom gewikkeld zat.

dementerende oudere fietst bijna de snelweg op

Een verwarde hoogbejaarde man heeft maandag geprobeerd de A7 op te rijden, ter hoogte van de McDonalds bij Hoorn. Dat schrijft NH Nieuws. Een motorrijder zag de man fietsen en kon hem net op tijd naar de vluchtstrook brengen. Volgens de wijkagent die vervolgens werd ingeschakeld, was de man dementerend. De oudere wist zijn adres niet meer, maar had wel het telefoonnummer van zijn dochter aan zijn sleutellabel hangen. Zijn dochter heeft hem naar zijn woning gebracht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.

Afbeelding

Met de VVD het bos in: 'Prachtig toch? En hier valt nog geld mee te verdienen ook'

De VVD heeft zich lang verzet, maar onder druk van rechterlijke uitspraken zien de liberalen nu ook de noodzaak in van natuurbehoud. ‘Ik wil vooral vooruit kijken.’

Afbeelding

Last van klimaatangst? Met deze tips blijf je mentaal gezond. 'Iets doen helpt, hoe klein ook'

De klimaatcrisis is een wereldwijd probleem, waar je weinig invloed op hebt. Een sterk recept voor angstige en zelfs depressieve gevoelens, weten klimaatpsychologen. Zes tips om mentaal gezond te blijven.

Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.

Afbeelding

Het is al weken droog in Nederland en regen is nog lang niet in aantocht: 'Dit is niet normaal'

Na een uitzonderlijk nat voorjaar regent het nu al een paar weken amper in Nederland. Ook komende week wordt nauwelijks neerslag verwacht. Wat betekent dit? En moeten we ons al zorgen maken over droogteproblemen?

Afbeelding

Meer hogere inkomens bij schuldhulpverlening: 'Verontrustend dat mensen onvoldoende buffer hebben'

Nederlanders die zich voor hulp melden bij de schuldhulpverlening hebben steeds vaker een modaal of bovenmodaal inkomen. Zij vielen bij de coronasteun van de overheid 'tussen wal en schip'.