Beroepsverbod voor christelijke psycholoog Kees Roest vanwege grensoverschrijdend gedrag

Nieuws
Kees Roest mag niet meer aan het werk als psycholoog, oordeelde het tuchtcollege voor gezondheidszorg in Den Bosch. Zijn ‘aanraakbehandelingen’ waren volgens de inspectie verre van professioneel.
Berendien Tetelepta
maandag 22 mei 2023 om 13:30 aangepast 20:00
Roest mag zijn beroep als psycholoog niet meer uitoefenen vanwege grensoverschrijdend gedrag.
Roest mag zijn beroep als psycholoog niet meer uitoefenen vanwege grensoverschrijdend gedrag. beeld anp
Niet te missen

Aanrakingen hadden alleen mogen plaatsvinden als deze zeer kortdurend en in groepsverband zouden plaatsvinden. Dat was niet het geval. ‘Bij een andere behandelmethode waarbij de zorgverlener de patiëntes aanraakte, mogen aanrakingen alleen denkbeeldig plaatsvinden. Ook hierbij handelde de zorgverlener niet volgens de eisen van zijn beroepsgroep.’ Ook hebben patiënten geen toestemming gegeven voor de aanrakingen door Roest, en zijn deze niet voorbesproken met hen of met collega’s.

Sinds september 2022 mag Roest zijn beroep als psycholoog en psychotherapeut bij zijn praktijk in Woudenberg niet uitoefenen vanwege, toen nog vermeend, seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tijdens de zitting in Den Bosch op 27 maart kwam naar voren dat..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De koers die Gerrit Hiemstra nu inslaat, onderstreept zijn vastberadenheid: er moet iets veranderen

Gerrit Hiemstra stopt als weerman bij het NOS Journaal en gaat zich richten op het terugdringen van CO2-uitstoot. 'Tot nu toe heb ik vooral veel gesproken over klimaatverandering, nu wil ik er ook echt iets aan gaan doen.'

Afbeelding

Beroepsverbod voor christelijke psycholoog Kees Roest vanwege grensoverschrijdend gedrag

Kees Roest mag niet meer aan het werk als psycholoog, oordeelt het tuchtcollege in Den Bosch. Zijn ‘aanraakbehandelingen’ waren volgens de inspectie verre van professioneel.

Afbeelding

Eerder verschijnen op het werk zonder betaald te krijgen, mag de werkgever dit vragen?

Verplicht vóór werktijd aanwezig zijn om in te loggen of de winkel te kunnen openen: veel werknemers krijgen die extra ‘voorbereidingstijd’ niet uitbetaald. En dat terwijl ze daar vaak wel recht op hebben.

Afbeelding

Reconstructie: Hoe het protest van Kick Out Zwarte Piet in Staphorst zo kon escaleren

De demonstratie tegen zwarte piet in Staphorst liep in november totaal uit de hand. De politie vergat routes uit te delen. En wist de burgemeester vooraf wel of niet dat er wanorde kon ontstaan? Een reconstructie.

Afbeelding

'Duutsers' waren vriendelijke lui, vonden ze in Rouveen. 'Verhaal over de oorlog is minder eenduidig dan we denken'

In de documentaire Duutsers vertellen de laatste getuigen - de kinderen van toen - hoe de Tweede Wereldoorlog op het platteland in Rouveen verliep. ‘Voor een reëel perspectief van de oorlog moet je ook dit soort verhalen horen.'

Afbeelding

Jarig zijn op Dodenherdenking, hoe vier je dat? 'Rond het avondeten verandert de sfeer'

De vlag hijsen met haar vader en een verdrietige moeder. Dat is wat Marijke zich herinnert van haar verjaardag op 4 mei. Ieder jaar keert het zware gevoel terug. Waar komt dat vandaan? Ze onderzocht het in haar podcast.