Onderwijsminister geeft toe dat hij verkeerde indruk heeft gewekt van Gomarus College

Nieuws
Onderwijsminister Dennis Wiersema wekte deze week onbedoeld de indruk dat het gereformeerde Gomarus College homoseksualiteit afwijst, zo geeft hij nu zelf toe.
Rick Moeliker
donderdag 30 maart 2023 om 21:43
Minister Dennis Wiersema tikte het Gomarus College in Groningen deze week onbedoeld op de vingers over homoseksualiteit.
Minister Dennis Wiersema tikte het Gomarus College in Groningen deze week onbedoeld op de vingers over homoseksualiteit. beeld anp / Hollandse Hoogte / Jeffrey Groeneweg

Den Haag

Wiersema deed deze uitspraak dinsdag in een Kamerbrief bij de beantwoording van vragen van Lisa Westerveld (GroenLinks), Habtamu de Hoop (PvdA) en Peter Kwint (SP). Zij hadden de minister inmiddels bijna een jaar geleden gevraagd of het reformatorische Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem en Zaltbommel daadwerkelijk veilig was voor homoseksuele leerlingen, met een verwijzing naar het identiteitsdocument van de school waaruit volgens de Kamerleden zou kunnen blijken dat dit wel eens niet het geval zou kunnen zijn.

Ze citeerden hierbij echter uit het identiteitsdocument van het gereformeerde Gomarus College in Groningen, Assen, Leeuwarden en Drachten. De minister toonde zich in zijn antwoord kritisch op het Gomarus Coll..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.

Afbeelding

Last van klimaatangst? Met deze tips blijf je mentaal gezond. 'Iets doen helpt, hoe klein ook'

De klimaatcrisis is een wereldwijd probleem, waar je weinig invloed op hebt. Een sterk recept voor angstige en zelfs depressieve gevoelens, weten klimaatpsychologen. Zes tips om mentaal gezond te blijven.

Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.

Afbeelding

Gwen herstelde van een eetstoornis. 'Lekker boeiend als je een paar kilo zwaarder bent deze zomer'

Twee keer per dag naar de sportschool, tussendoor een uur wandelen en alleen supergezond eten. In een poging 'fitgirl' te worden, kregen Yvonne (29) en Gwen (27) orthorexia, een obsessieve eetstoornis.

Afbeelding

Het is al weken droog in Nederland en regen is nog lang niet in aantocht: 'Dit is niet normaal'

Na een uitzonderlijk nat voorjaar regent het nu al een paar weken amper in Nederland. Ook komende week wordt nauwelijks neerslag verwacht. Wat betekent dit? En moeten we ons al zorgen maken over droogteproblemen?

Afbeelding

Meer hogere inkomens bij schuldhulpverlening: 'Verontrustend dat mensen onvoldoende buffer hebben'

Nederlanders die zich voor hulp melden bij de schuldhulpverlening hebben steeds vaker een modaal of bovenmodaal inkomen. Zij vielen bij de coronasteun van de overheid 'tussen wal en schip'.