Regering wil antisemitisme bestrijden, maar komt nog niet met meer geld over de boeg

Nieuws
Het kabinet steunt vrijwel alle voorstellen die Gert-Jan Segers (oud-Kamerlid CU) en Ulysse Ellian (VVD) doen om antisemitisme te bestrijden, maar moet nog besluiten of er ook meer geld naar de Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding gaat.
Rick Moeliker
donderdag 30 maart 2023 om 21:30
Een protest tegen antisemitisme op de Dam. Het kabinet vindt het belangrijk antisemitisme te bestrijden en gaat daarom mee in een aantal voorstellen die CU en VVD hiervoor doen.
Een protest tegen antisemitisme op de Dam. Het kabinet vindt het belangrijk antisemitisme te bestrijden en gaat daarom mee in een aantal voorstellen die CU en VVD hiervoor doen. beeld anp / Hollandse Hoogte / Sandra Uittenbogaart

Den Haag

Het is trouwens niet voor het eerst dat Kamerleden van de ChristenUnie en de VVD samen optrekken in de strijd tegen antisemitisme, want bijna drie jaar geleden deed Segers met VVD’er Dilan Yeşilgöz al een aantal voorstellen om antisemitisme te bestrijden, waaronder het aanstellen van een Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding (NCAB). Het kabinet zag hier aanvankelijk niets in, maar inmiddels wordt deze functie in de persoon van Eddo Verdoner al twee jaar vervuld. 

Het is diezelfde Yeşilgöz die nu als minister van Justitie namens het kabinet een reactie geeft op de aanvullende voorstellen om antisemitisme te bestrijden, waarbij Segers dus samenwerkte met VVD’er Ulysse Ellian. Inmiddels heeft ook Segers afsch..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.

Afbeelding

Met de VVD het bos in: 'Prachtig toch? En hier valt nog geld mee te verdienen ook'

De VVD heeft zich lang verzet, maar onder druk van rechterlijke uitspraken zien de liberalen nu ook de noodzaak in van natuurbehoud. ‘Ik wil vooral vooruit kijken.’

Afbeelding

Last van klimaatangst? Met deze tips blijf je mentaal gezond. 'Iets doen helpt, hoe klein ook'

De klimaatcrisis is een wereldwijd probleem, waar je weinig invloed op hebt. Een sterk recept voor angstige en zelfs depressieve gevoelens, weten klimaatpsychologen. Zes tips om mentaal gezond te blijven.

Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.

Afbeelding

Gwen herstelde van een eetstoornis. 'Lekker boeiend als je een paar kilo zwaarder bent deze zomer'

Twee keer per dag naar de sportschool, tussendoor een uur wandelen en alleen supergezond eten. In een poging 'fitgirl' te worden, kregen Yvonne (29) en Gwen (27) orthorexia, een obsessieve eetstoornis.

Afbeelding

Het is al weken droog in Nederland en regen is nog lang niet in aantocht: 'Dit is niet normaal'

Na een uitzonderlijk nat voorjaar regent het nu al een paar weken amper in Nederland. Ook komende week wordt nauwelijks neerslag verwacht. Wat betekent dit? En moeten we ons al zorgen maken over droogteproblemen?