Inspectie wil beroepsverbod voor christelijke psycholoog Kees Roest: ‘Er is ernstige schade toegebracht’

Nieuws
Patiënten knuffelen, op schoot laten zitten en bovenop ze gaan liggen: volgens psycholoog Kees Roest is het onderdeel van een specifieke therapievorm. De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is er na jarenlang waarschuwen en gesprekken voeren klaar mee: maandag vroeg zij bij het Regionaal Tuchtcollege in Den Bosch om een beroepsverbod voor Roest.
Berendien Tetelepta
maandag 27 maart 2023 om 18:03 aangepast 19:48
In het Paleis van Justitie in 's Hertogenbosch kwam het regionaal tuchtcollege maandag bij elkaar, om zich te buigen over de zaak Roest.
In het Paleis van Justitie in 's Hertogenbosch kwam het regionaal tuchtcollege maandag bij elkaar, om zich te buigen over de zaak Roest. beeld anp
Niet te missen

De eigenaar van de christelijke praktijkgroep Fidea in Woudenberg mag sinds september 2022 zijn beroep niet uitoefenen vanwege vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag. Tijdens de zitting in Den Bosch kwam maandagmiddag naar voren dat de eerste misstap in 2004 zou zijn begaan. ‘Er was sprake van jarenlang seksueel misbruik van een cliënte’, zegt een woordvoerder van IGJ. In 2012 zou de professionele behandeling van die vrouw zijn geëindigd, waarna Roest privé-contact met haar onderhield. Hij vroeg haar om geheimhouding. ‘Hij noemde het seksuele contact een zwarte bladzijde uit zijn carrière en beriep zich op hun gedeelde geloof als reden om niemand verder iets te vertellen’, zegt het IGJ. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

De koers die Gerrit Hiemstra nu inslaat, onderstreept zijn vastberadenheid: er moet iets veranderen

Gerrit Hiemstra stopt als weerman bij het NOS Journaal en gaat zich richten op het terugdringen van CO2-uitstoot. 'Tot nu toe heb ik vooral veel gesproken over klimaatverandering, nu wil ik er ook echt iets aan gaan doen.'

Afbeelding

Beroepsverbod voor christelijke psycholoog Kees Roest vanwege grensoverschrijdend gedrag

Kees Roest mag niet meer aan het werk als psycholoog, oordeelt het tuchtcollege in Den Bosch. Zijn ‘aanraakbehandelingen’ waren volgens de inspectie verre van professioneel.

Afbeelding

Eerder verschijnen op het werk zonder betaald te krijgen, mag de werkgever dit vragen?

Verplicht vóór werktijd aanwezig zijn om in te loggen of de winkel te kunnen openen: veel werknemers krijgen die extra ‘voorbereidingstijd’ niet uitbetaald. En dat terwijl ze daar vaak wel recht op hebben.

Afbeelding

Reconstructie: Hoe het protest van Kick Out Zwarte Piet in Staphorst zo kon escaleren

De demonstratie tegen zwarte piet in Staphorst liep in november totaal uit de hand. De politie vergat routes uit te delen. En wist de burgemeester vooraf wel of niet dat er wanorde kon ontstaan? Een reconstructie.

Afbeelding

'Duutsers' waren vriendelijke lui, vonden ze in Rouveen. 'Verhaal over de oorlog is minder eenduidig dan we denken'

In de documentaire Duutsers vertellen de laatste getuigen - de kinderen van toen - hoe de Tweede Wereldoorlog op het platteland in Rouveen verliep. ‘Voor een reëel perspectief van de oorlog moet je ook dit soort verhalen horen.'

Afbeelding

Jarig zijn op Dodenherdenking, hoe vier je dat? 'Rond het avondeten verandert de sfeer'

De vlag hijsen met haar vader en een verdrietige moeder. Dat is wat Marijke zich herinnert van haar verjaardag op 4 mei. Ieder jaar keert het zware gevoel terug. Waar komt dat vandaan? Ze onderzocht het in haar podcast.