Selfie-spots moeten van ‘instagrammable’ Keukenhof een ervaring à la Disneyworld maken

Reportage
Op de foto al schommelend tussen de tulpen, lelies en palmbladen. De Keukenhof zet dit jaar vol in op ‘selfie-spots’ om het oubollige imago voorgoed af te schudden.
Noah Moeys / vk
zaterdag 25 maart 2023 om 19:00 aangepast 19:43
De Keukenhof heeft speciale plekken laten inrichten om het wereldberoemde lentepark geschikter voor Instagram te maken.
De Keukenhof heeft speciale plekken laten inrichten om het wereldberoemde lentepark geschikter voor Instagram te maken. beeld Marcel van den Bergh

Lisse

Het is een kleurenfestijn in het Oranje Nassau-paviljoen op de Keukenhof. Koraalrode tulpen en zalmroze hyacinten omringen een bontgekleurd ouderwets Volkswagenbusje. Voor het tafereel staat een met beige fluweel beklede stoel klaar. De Britse toerist Judith Bird neemt er opgetogen plaats. Haar boomlange man Philip houdt geduldig zijn telefoon omhoog om een foto te maken. Zodra het gelukt is, stiefelt zijn vrouw door naar de volgende fotoplek: een zwartgeschilderde bloemenschommel twintig meter verderop, waar Philip wederom een kiekje schiet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opwekking zondag voor het eerst helemaal vol: 'Je hebt echt een kaartje nodig om het terrein op te komen'

Voor het eerst in het 53-jarige bestaan van de Pinksterconferentie van stichting Opwekking moet de organisatie nee verkopen aan daggasten. Alle toegangsbewijzen voor zondag zijn uitverkocht en de parkeerplaats puilt uit.

Afbeelding

Demonstreren op de A12 is als een gebed. 'Net als met bidden, weet je niet of je krijgt wat je vraagt'

Actievoeren voor het klimaat was ooit radicaal, nu wordt het voor steeds meer christenen normaal. Dominees, de achterban van GroeneKerken en (bestuurs)leden van Perspectief doen er openlijk aan mee.

Afbeelding

Fatimazhra Belhirch: 'Zie vluchtelingen als een verrijking, in plaats van als een last'

Nederland heeft een blinde vlek voor de kennis en kunde die vluchtelingen meebrengen, zegt Fatimazhra Belhirch. Als directeur van het UAF probeert zij hen te koppelen aan een baan of studie die bij hun talenten past.

Afbeelding

Hoe heilig is de geheimhoudingsplicht voor zorgverleners? 'Teken des tijds dat discussie terugkomt'

GGZ Drenthe trok deze maand aan de bel over een verpleegkundige in Assen die in vertrouwelijke gesprekken vertelde over zijn betrokkenheid bij twintig sterfgevallen. Wanneer mogen hulpverleners hun medisch beroepsgeheim doorbreken?

Afbeelding

Afbeelding

AIVD: groei van anti-institutioneel extremisme kan democratische rechtsorde ondermijnen

Inlichtingendienst AIVD vreest dat de groeiende populariteit van complottheorieën over een 'kwaadaardige elite', die de bevolking zou willen knechten en doden, de democratische rechtsorde kan ondermijnen.