Nieuws
Koningspaar samen aan het werk voor de VN
Tirza van der Graaf
vrijdag 24 maart 2023 om 03:22
2023-03-22 09:57:24 NEW YORK - Koning Willem-Alexander tijdens de openingsceremonie van de VN Waterconferentie. De koning brengt een tweedaags bezoek aan de Verenigde Staten in het kader van de waterconferentie van de Verenigde Naties. De conferentie dient als opmaat naar de klimaattop in Dubai later dit jaar. ANP KOEN VAN WEEL
2023-03-22 09:57:24 NEW YORK - Koning Willem-Alexander tijdens de openingsceremonie van de VN Waterconferentie. De koning brengt een tweedaags bezoek aan de Verenigde Staten in het kader van de waterconferentie van de Verenigde Naties. De conferentie dient als opmaat naar de klimaattop in Dubai later dit jaar. ANP KOEN VAN WEEL beeld anp / Koen van Weel

Wat speelt er bij koningshuizen in binnen- en buitenland? Vandaag: koningin Máxima én koning Willem-Alexander aan het werk voor de Verenigde Naties.

Kilometers van elkaar verwijderd waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan het werk voor de Verenigde Naties. De koning bezocht woensdag de VN-Waterconferentie in New York. Een dag eerder kreeg de koning al een rondleiding langs een nog te bouwen waterkering. Deze wordt aangelegd omdat New York in 2012 werd getroffen door orkaan Sandy.

De koning heeft zich voor de inhuldiging jaren ingezet voor waterbeheer, dus hij was bij de Waterconferentie geheel op zijn plek. Nu hij staatshoofd is, is water niet meer een specifiek aandachtspunt. Maar als ‘koning van alle Nederlanders’ zoals hij ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bij spouwmuurisolatie worden vleermuizen vergeten. 'Wij zijn als mensen verantwoordelijk voor hen'

De Nederlandse overheid wil dat in 2030 ruim twee miljoen oudere huizen extra worden geïsoleerd door de spouwmuren vol te spuiten met isolatieschuim of -parels. Vleermuizen zijn daar de dupe van.

Afbeelding

Het is al weken droog in Nederland en regen is nog lang niet in aantocht: 'Dit is niet normaal'

Na een uitzonderlijk nat voorjaar regent het nu al een paar weken amper in Nederland. Ook komende week wordt nauwelijks neerslag verwacht. Wat betekent dit? En moeten we ons al zorgen maken over droogteproblemen?

Afbeelding

Meer hogere inkomens bij schuldhulpverlening: 'Verontrustend dat mensen onvoldoende buffer hebben'

Nederlanders die zich voor hulp melden bij de schuldhulpverlening hebben steeds vaker een modaal of bovenmodaal inkomen. Zij vielen bij de coronasteun van de overheid 'tussen wal en schip'.

Afbeelding

Steeds meer nadruk op beleving lijden van patiënt bij euthanasieverzoek

Hoe een patiënt persoonlijk lijden ervaart, krijgt steeds meer nadruk bij de beoordeling van een verzoek tot levensbeëindiging. Zo krijgen patiënten meer invloed, ontdekten onderzoekers.

Afbeelding

Jagen op de Veluwe mag doorgaan ondanks aanwezigheid van de wolf. Wanneer is sprake van overlast?

Het afschieten van wilde hoefdieren op de Veluwe hoeft niet te stoppen, omdat de wolf in het gebied is gekomen. Hebben de Europees beschermde wolven op de Veluwe last van jagers die het niet op hen, maar op andere dieren hebben voorzien?

Afbeelding

De koers die Gerrit Hiemstra nu inslaat, onderstreept zijn vastberadenheid: er moet iets veranderen

Gerrit Hiemstra stopt als weerman bij het NOS Journaal en gaat zich richten op het terugdringen van CO2-uitstoot. 'Tot nu toe heb ik vooral veel gesproken over klimaatverandering, nu wil ik er ook echt iets aan gaan doen.'