‘Houding van christenen gaat ten koste van Gods schepping, en past niet in traditie van soberheid’

Interview
Met kritische vragen wil Henk Massink bevindelijk gereformeerden prikkelen om milieu- en klimaatproblemen serieus te nemen. Hij roept op de schepping te respecteren.
Piet H. de Jong
maandag 27 maart 2023 om 01:05 aangepast 06:41
Henk Massink
Henk Massink beeld Leonard Walpot

Al jong ontdekte Henk Massink dat de botsing tussen economische en ecologische belangen gevolgen heeft voor onze omgang met de schepping. In lezingen roept hij mensen op een tegenbeweging te vormen. 

‘Ik ben een boerenzoon, opgegroeid in Zelhem. Onlangs is mijn vader naar een verzorgingshuis gegaan en is de boerderij verkocht. Ik heb een vakantiehuisje in de Achterhoek. Als ik daar ben, ben ik een beetje hobbyboer. Ik beheer een stuk bos van 8,5 hectare, dat in bezit is van mijn familie. Op een vrije dag ga ik met vrienden, met de kettingzaag in de hand, een exoot in het bos, de Amerikaanse vogelkers, te lijf.  

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Opwekking zondag voor het eerst helemaal vol: 'Je hebt echt een kaartje nodig om het terrein op te komen'

Voor het eerst in het 53-jarige bestaan van de Pinksterconferentie van stichting Opwekking moet de organisatie nee verkopen aan daggasten. Alle toegangsbewijzen voor zondag zijn uitverkocht en de parkeerplaats puilt uit.

Afbeelding

Demonstreren op de A12 is als een gebed. 'Net als met bidden, weet je niet of je krijgt wat je vraagt'

Actievoeren voor het klimaat was ooit radicaal, nu wordt het voor steeds meer christenen normaal. Dominees, de achterban van GroeneKerken en (bestuurs)leden van Perspectief doen er openlijk aan mee.

Afbeelding

Fatimazhra Belhirch: 'Zie vluchtelingen als een verrijking, in plaats van als een last'

Nederland heeft een blinde vlek voor de kennis en kunde die vluchtelingen meebrengen, zegt Fatimazhra Belhirch. Als directeur van het UAF probeert zij hen te koppelen aan een baan of studie die bij hun talenten past.

Afbeelding

Hoe heilig is de geheimhoudingsplicht voor zorgverleners? 'Teken des tijds dat discussie terugkomt'

GGZ Drenthe trok deze maand aan de bel over een verpleegkundige in Assen die in vertrouwelijke gesprekken vertelde over zijn betrokkenheid bij twintig sterfgevallen. Wanneer mogen hulpverleners hun medisch beroepsgeheim doorbreken?

Afbeelding

Afbeelding

AIVD: groei van anti-institutioneel extremisme kan democratische rechtsorde ondermijnen

Inlichtingendienst AIVD vreest dat de groeiende populariteit van complottheorieën over een 'kwaadaardige elite', die de bevolking zou willen knechten en doden, de democratische rechtsorde kan ondermijnen.