Sophia en Huib wilden geen coronavaccin en blikken nu terug: ‘Het was uiteindelijk traumatisch’

Interview
Sophia en Huib lieten zich bewust niet vaccineren tegen corona. Vertrouwen in de overheid hebben ze allebei nauwelijks nog. ‘Ik heb een keer huilend van frustratie voor de tv gezeten bij de persconferentie.’
Judith de Ruiter Hans-Lukas Zuurman
maandag 27 februari 2023 om 01:46 aangepast 07:35
Sophia Aalbers (52) en Huib Rommers (42) hebben er bewust voor gekozen om zich niet te laten vaccineren.
Sophia Aalbers (52) en Huib Rommers (42) hebben er bewust voor gekozen om zich niet te laten vaccineren. beeld Niek Stam
Niet te missen

Sophia: ‘Ik ben er niet gerust op dat het een volgende keer beter gaat’

Het kan niet goed zijn dat een vaccin tegen corona in zo’n korte tijd gereed is om toe te dienen, dacht de 52-jarige Sophia Aalbers uit Ede. Ze voelde zich weggezet door de overheid in haar keuze het vaccin te weigeren. ‘Ik heb een keer huilend van frustratie voor de tv gezeten bij de persconferentie.’

‘Op een gegeven moment ben ik gestopt met het kijken naar de persconferenties van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Het gemak waarmee ze spraken over mensen die geen vaccin tegen corona namen, ze er een groep van maakten ‘die hun verantwoordelijkheid niet nam’, maakte mij heel boos. Wat was het bizar te zien hoe makkelijk mensen dat frame overnamen..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wel of niet vaccineren? Zo maken reformatorische vrouwen hun keuze. 'Doordacht en in vertrouwen op God'

In reformatorische kringen ligt de vaccinatiegraad gemiddeld lager. Maar hoe ziet het proces eruit om tot een beslissing te komen om wel of niet te vaccineren? En hoe kunnen zorgverleners daarbij ondersteunen?

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Het is al weken droog in Nederland en regen is nog lang niet in aantocht: 'Dit is niet normaal'

Na een uitzonderlijk nat voorjaar regent het nu al een paar weken amper in Nederland. Ook komende week wordt nauwelijks neerslag verwacht. Wat betekent dit? En moeten we ons al zorgen maken over droogteproblemen?

Afbeelding

Beroepsverbod voor christelijke psycholoog Kees Roest vanwege grensoverschrijdend gedrag

Kees Roest mag niet meer aan het werk als psycholoog, oordeelt het tuchtcollege in Den Bosch. Zijn ‘aanraakbehandelingen’ waren volgens de inspectie verre van professioneel.

Afbeelding

Eerder verschijnen op het werk zonder betaald te krijgen, mag de werkgever dit vragen?

Verplicht vóór werktijd aanwezig zijn om in te loggen of de winkel te kunnen openen: veel werknemers krijgen die extra ‘voorbereidingstijd’ niet uitbetaald. En dat terwijl ze daar vaak wel recht op hebben.

Afbeelding

Reconstructie: Hoe het protest van Kick Out Zwarte Piet in Staphorst zo kon escaleren

De demonstratie tegen zwarte piet in Staphorst liep in november totaal uit de hand. De politie vergat routes uit te delen. En wist de burgemeester vooraf wel of niet dat er wanorde kon ontstaan? Een reconstructie.