Weer ophef rond Ongehoord Nederland. Wat is er aan de hand bij de omroep? Vijf vragen

Nieuws
De kans dat omroep Ongehoord Nederland van televisie wordt gehaald, wordt groter en groter. De NPO is van plan om ON! een derde financiële sanctie op te leggen. Wat is er aan de hand?
Julia Schipper
woensdag 1 februari 2023 om 17:01 aangepast 18:18
Pepijn van Houwelingen (FvD) wordt geïnterviewd door Jonathan Krispijn, verslaggever van Ongehoord Nederland. De omroep krijgt mogelijk een derde boete.
Pepijn van Houwelingen (FvD) wordt geïnterviewd door Jonathan Krispijn, verslaggever van Ongehoord Nederland. De omroep krijgt mogelijk een derde boete. anp / Peter Hilz
Niet te missen

Ongehoord Nederland (ON!) heeft de journalistieke code van de NPO in het tweede seizoen van het programma Ongehoord Nieuws ‘stelselmatig overtreden’. Dat maakte de NPO deze week bekend.

Aanleiding voor de mogelijke sanctie is een rapport van de Ombudsman, dat eind november verscheen.

Wat is de boodschap van Ongehoord Nederland?

Naar eigen zeggen is ON! een op ‘nieuws- en actualiteiten gerichte omroep die op TV en via podcasts de andere kant van de nieuwsbol belicht.’ ON! begon met het actualiteitenprogramma Ongehoord Nieuws. De uitzendingen van Ongehoord Nieuws leidden meerdere malen tot ophef en controverse. Dat terwijl het programma gemiddeld 138.000 kijkers per aflevering trekt. 

Waar gaat de ophef over?

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Praat je met je kinderen over klimaatverandering of niet? 'Wij hebben veel gehad aan de boeken van Narnia'

Praat je met kinderen over klimaatverandering, of scherm je ze ervoor af? ‘Kinderen zien en horen veel. Als je er wel over praat, biedt dat de kans om uit te leggen wat je kunt doen.’

Afbeelding

Hoe een dominee met haar baby deelnam aan het klimaatprotest. En toen stonden daar twee waterkanonnen

Dominee Sifra Baayen nam zaterdag met haar 5 maanden oude dochter deel aan de klimaatdemonstratie in Den Haag. Van een bidstond op de stoep tot borstvoeding op het asfalt: alles om aandacht te vragen voor het klimaat.

Afbeelding

Ekelmans is VVD-raadslid én predikant in opleiding: 'Ik ben ook liberaal in mijn theologische opvattingen'

Al jaren is hij lid van de VVD, maar nu wordt predikant in opleiding Gerard Ekelmans ook raadslid voor de liberale partij in Hilversum. Hoe combineert hij zijn theologie-opleiding met zijn VVD-raadslidmaatschap?

Afbeelding

Melkveehouder Pieter is positief over BBB, maar stemt SGP: 'Er is meer in het leven dan stikstof'

Pieter en Alien van Zijtveld, jonge dertigers, zijn sinds ruim een jaar baas op hun eigen melkveebedrijf met 120 koeien. Ze zijn benieuwd hoe BBB water bij de wijn gaat doen. ‘Dat zal niet meevallen.’

Afbeelding

Wat deed de vaccinatiediscussie met onze relaties? 'Stop met de term wappie'

Kunnen we in Nederland nog wel een goed gesprek voeren over een gepolariseerd thema als coronavaccinatie? Jazeker, zeggen hoogleraren sociale psychologie Paul van Lange en Kees van den Bos. Zij geven tips.

Afbeelding

De behandeling van transgenderjongeren in Nederland werd geprezen. Nu groeit de kritiek juist

Nederland werd met de benadering van transgender jongeren gidsland. Nu het aantal jongeren dat in transitie wil snel toeneemt, en spijtoptanten zich melden, neemt de kritiek toe. Is de ‘Dutch approach’ nog de manier?