‘Fakkeldrager’ op lijst van Jezus Leeft! ‘We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen’

Nieuws
Op de kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland staat maar één persoon: Max van den Berg (30). De Amsterdammer stond vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag.
Aliene Boele
maandag 30 januari 2023 om 19:28 aangepast 06:42
Max van den Berg staat op de lijst voor Jezus Leeft!
Max van den Berg staat op de lijst voor Jezus Leeft! Foto: anp / Peter Hilz

Een zegsman van de partij Jezus Leeft! bevestigt berichtgeving van het Algemeen Dagblad en De Telegraaf over de lijsttrekker bij de Statenverkiezingen in Noord-Holland. ‘Hij staat op de lijst. Hij is de enige kandidaat’, aldus de woordvoerder. ‘We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen. Mensen die staan voor hun woord.’

Jezus Leeft! haalde bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 in geen enkele provincie een zetel.

Vrijdag komen de stembureaus bijeen om de kandidatenlijsten vast te stellen. Partijen kunnen daar bezwaar tegen indienen. Uiterlijk op maandag 13 februari doet de Raad van State uitspraak over deze bezwaren, daarna zijn de kieslijsten definitief. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.

Afbeelding

Op toernooi zagen ze de klap die het einde zou betekenen van een jongen die gewoon zin had om te voetballen

Op een toernooi in Frankfurt was een jeugdteam van DRC uit Durgerdam getuige van geweld op het voetbalveld. 'Dan is het binnen een minuut klaar met het leven van een leeftijdsgenoot.’

Afbeelding

Help, mijn kind heeft overgewicht. Vijf tips van een kinderdiëtist. 'Een afslankdieet helpt niet'

Wat doe je als een kind om de haverklap om snoep vraagt of de hele dag binnen achter een schermpje zit? Vijf tips van een kinderdiëtist om overgewicht bij kinderen tegen te gaan.

Afbeelding

Wat als je ongeneeslijk ziek bent en het einde nadert? 'Ik merk dat sommige huisartsen euthanasie-moe zijn'

Wat is goede zorg voor een ongeneeslijk zieke? Hoe is het voor huisartsen om euthanasie uit te voeren? Zorg-ethicus Stef Groenewoud denkt erover na. 'Absurd dat we zo weinig registreren hoe het levenseinde verloopt.'

Afbeelding

Vrouwen en mannen worden ongelijk behandeld. Maar niet alle Nederlanders zien dit als probleem

Negen van de tien Nederlanders zien dat mannen en vrouwen ongelijk worden behandeld, maar slechts één derde van hen ziet die scheefgroei als serieus probleem.