‘Fakkeldrager’ op lijst van Jezus Leeft! ‘We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen’

Nieuws
Op de kandidatenlijst van de partij Jezus Leeft! in Noord-Holland staat maar één persoon: Max van den Berg (30). De Amsterdammer stond vorig jaar met een brandende fakkel voor het huis van minister Sigrid Kaag.
Aliene Boele
maandag 30 januari 2023 om 19:28 aangepast 06:42
Max van den Berg staat op de lijst voor Jezus Leeft!
Max van den Berg staat op de lijst voor Jezus Leeft! Foto: anp / Peter Hilz

Een zegsman van de partij Jezus Leeft! bevestigt berichtgeving van het Algemeen Dagblad en De Telegraaf over de lijsttrekker bij de Statenverkiezingen in Noord-Holland. ‘Hij staat op de lijst. Hij is de enige kandidaat’, aldus de woordvoerder. ‘We zoeken mensen die geen water bij de wijn doen. Mensen die staan voor hun woord.’

Jezus Leeft! haalde bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2019 in geen enkele provincie een zetel.

Vrijdag komen de stembureaus bijeen om de kandidatenlijsten vast te stellen. Partijen kunnen daar bezwaar tegen indienen. Uiterlijk op maandag 13 februari doet de Raad van State uitspraak over deze bezwaren, daarna zijn de kieslijsten definitief. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Slapen in de Ziggo Dome of op het station: treinstoring schopt reisplannen passagiers in de war

De treinstoring heeft de reisplannen van tienduizenden passagiers in de war geschopt. Maandag waren het vooral internationale reizigers die in onzekerheid verkeerden. ‘Ik hoop dat we mee kunnen.’

Afbeelding

Op een winterochtend moest wethouder Sissingh uit Groningen rennen voor zijn leven

Er ging een kreet van verontwaardiging door de stad en door het land toen duidelijk werd wat wethouder Sissingh uit Groningen op die koude januari-ochtend was aangedaan.

Afbeelding

Waarom schakelde ProRail na de storing in Amsterdam zo laat over op een back-up? Vier vragen

Het treinverkeer rond Amsterdam lag van zondagmiddag tot maandagochtend plat door een storing. Honderden reizigers strandden of misten hun vlucht. Wat ging er mis en waarom stelde ProRail het noodplan niet eerder in werking?

Afbeelding

Treinverkeer rond Amsterdam start weer op na grote storing, NS verwacht nog wel vertragingen

De NS start het treinverkeer rond Amsterdam weer op, dat sinds zondag plat lag door een storing. Treinen zouden vanaf 09.00 uur weer gaan rijden, al moeten reizigers maandagochtend wel rekening houden met verstoringen.

Afbeelding

Kabinet neemt plan van toeslagenouders en prinses Laurentien voor snellere schadevergoeding over

Gedupeerden van de toeslagenaffaire kunnen binnenkort aanspraak maken op een nieuwe vorm van schadeafhandeling. Er komt een regeling met vaste normbedragen per type schade.

Afbeelding

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik in Suriname

SOS Kinderdorpen biedt financiële compensatie en psychische hulp voor seksueel en fysiek misbruik van kinderen die in de periode van 1972 tot 2006 in Suriname onder de hoede waren van de internationale hulporganisatie.