Met eigen ogen zien Amalia en koningspaar stuk slavernijverleden

Nieuws
Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zaterdag met eigen ogen iets van het slavernijverleden van Bonaire gezien.
anp
maandag 30 januari 2023 om 03:22
Het koningspaar en prinses Amalia krijgen uitleg bij de slavenhutjes.
Het koningspaar en prinses Amalia krijgen uitleg bij de slavenhutjes. beeld anp / Remko de Waal

Kralendijk

Het gezelschap bezocht de slavenhutjes op Witte Pan. Daar verbleven ten tijde van de slavernij de tot slaaf gemaakte mensen.

De hutjes zijn een belangrijke toeristische trekpleister op het eiland. Dat was te zien, want bij het bezoek waren - naast tientallen mensen van de pers - ook veel Nederlandse toeristen die een glimp van het koninklijk gezelschap probeerden op te vangen. De media werden zodanig op afstand gehouden dat de uitleg voor hen niet te horen was.

Bòi Antoin, voorzitter van de Fundashon Históriko Kultural Boneriano - de organisatie die zich bezighoudt met het vastleggen van de geschiedenis van Bonaire - leidde het koningspaar en de prinses rond. Hij vertelde hun over het slavernijverleden en dat..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.